2017-01-17 23:23

POLITICA


Coreea de Sud ridică interdicţia privind folosirea reţelelor de socializare în campaniile electorale

 |  18:22
Coreea de Sud ridică interdicţia privind folosirea reţelelor de socializare în campaniile electorale

Curtea Constituţională din Coreea de Sud a decis joi că interdicţia privind folosirea serviciilor de socializare (SNS) în campaniile electorale nu este constituţională. Astfel, această decizie va permite candidaţilor să ajungă la alegători prin platforme sociale media ca Twitter în una din ţările cu cei mai mulţi internauţi, informează Xinhua.

Observatorul pentru desfăşurarea alegerilor a interzis anterior alegătorilor să distribuie sau să posteze materiale legate de alegeri pe site-uri de socializare ca Twitter, cu 180 de zile înainte de alegeri.

Decizia luată cu şase voturi pentru şi două împotrivă anulează interdicţia Comisiei Naţionale Electorale privind folosirea reţelei Twitter pentru campania electorală.

“Internetul este un mediu care oferă oamenilor acces gratuit sau la un cost foarte scăzut”, se arată în decizia ce survine după ce un grup de deputaţi ai opoziţiei şi militanţi civili au completat o petiţie în martie anul trecut, argumentând că interdicţia încalcă libertatea de expresie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-25

TAGURI: Coreea, interdicţie, reţele socilalizare, campanii electoraleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image