2018-11-16 20:09


UPDATE.Corneliu Vadim Tudor a fost dat afară din PRM. Gheorghe Funar, noul preşedinte al partidului

 |  16:15
UPDATE.Corneliu Vadim Tudor a fost dat afară din PRM. Gheorghe Funar, noul preşedinte al partidului

UPDATE, ora 17:02. Fostul lider PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat că, la Congresul de la Alba Iulia, adversarii săi au organizat o reuniune ilegală cu "acte false". Acesta a adăugat că PRM e brand înscris la OSIM pe numele său, ameninţând că-i va chema pe contestatari în instanţă, după ce fostul primar al Clujului Gheorghe Funar a fost ales sâmbătă în funcţia de preşedinte al partidului. Corneliu Vadim Tudor a fost exclus, prin vot deschis de către participanţii la reuniune.

"Au venit cu acte false şi au anulat Congresul PRM din urmă cu o săptămână care era de trei ori mai numeros. Ei n-au cum să mă dea afară pentru că PRM e brand înscris la OSIM pe numele meu. E un Congres total ilegal. Ei sunt câteva sute de persoane. PRM are 300.000 de membri. E o încercare disperată a lor pentru a se mai băga în seamă. Cei mai mulţi de acolo au fost daţi afară din PRM. Erau foşti senatori, deputaţi, preşedinţi de Consilii judeţene şi eu nu am mai avut ce să le ofer. Acum îşi caută un stăpân", a argumentat sâmbătă Corneliu Vadim Tudor.

Acesta a precizat că până la Anul Nou situaţia din partid se va clarifica, contestatarii săi fiind acţionaţi în instanţă. "Până la Anul Nou îi calc în picioare. Acum o săptămână am fost reconfirmat în funcţia de preşedinte PRM. Sunt prea tare pe adevărurile mele şi pe partidul pe care l-am creat. Funar care a îngropat PUNR nu poate să vină cu minciuni că revigorează PRM", a precizat fostul lider PRM.

Funar a fost ales preşedinte al PRM cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate.  Circa 700 de delegaţi participă, sâmbătă, la Congresul Extraordinar al PRM de la Alba Iulia, unde pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu şi Ştefan Valentin Varga, ultimul autopropunându-se în timpul lucrărilor, scrie Mediafax. Din cei aproximativ 700 de delegaţi, 667 au votat pentru alegerea noului preşedinte, fiind validate 660 de voturi. Corneliu Ciontu a obţinut 113 voturi, iar Ştefan Valentin Varga, 17 voturi. În plus, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid, prin vot deschis, înregistrându-se doar patru voturi împotrivă şi trei abţineri.

Gheorghe Funar a afimrat că lucrările congresului s-au desfăşurat într-un spirit de "unitate" şi "bună-credinţă" şi, totodată, şi-a exprimat convingerea că "PRM are puterea de a renaşte". Acesta a adăugat că părerea unanimă a delegaţilor prezenţi la congres a fost că partidul are nevoie de unitate şi că trebuie înlocuită "dictatura unei singure persoane, a fostului preşedinte Corneliu Vadim Tudor, cu o conducere democratică şi care să respecte statutul".

Referitor la excludere lui Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar a răspuns că "orice preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani". "Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecător prin lumea asta şi un preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani", a explicat fostul primar la Clujului. Acesta a propus Biroului Permanent al partidului, şi iniţiativa sa a fost aprobată, limitarea la cel mult două mandate consecutive pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar general. Propunerea sa va fi în statutul partidului, astfel încât să nu se mai ajungă la dictatura unei singure persoane, a subliniat Funar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-27

TAGURI: Gheorghe, Funar, PRM, preşedinte, Vadim, Tudor, exclus, congres, Alba, Iulia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BATAGAN MARIUS
05 Aug 2013

Adio domnule Vadim Tudor, adio si ramai cu bine, liber si fara de partid. Prea mulr ti-ai batut joc de PRM, ai fost doar un profitor tu si ai tai oameni falsi care ati urmarit numai interesele voastre personale.
Random imageUltimele stiri


loading...