2019-01-22 00:40


Corul baronilor împotriva justiției. Premierul Ponta și liderii locali ai PSD sar în apărarea lui Liviu Dragnea

 |  21:01
Corul baronilor împotriva justiției. Premierul Ponta și liderii locali ai PSD sar în apărarea lui Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta se află în fruntea corului PSD care atacă furibund justiția pentru condamnarea lui Liviu Dragnea. Atât Ponta, cât și liderii locali ai PSD, în numele organizațiilor pe care le conduc, s-au întrecut în trimiterea de comunicate pentru susținerea lui Dragnea. Baronii locali care sar în apărarea acestuia reiau obsesiv mesaje prin care spun că justiția pune sub semnul întrebării nu acțiunile ilegale ale condamnatului, ci votul celor 7,4 milioane de români care și-au spus părerea la referendumul de demitere a lui Băsescu. Alte teme insistente în comunicatele transmise în numele organizațiilor: trădarea liberalilor, decizia de suspendare a președintelui a fost luată atunci de toți liderii USL, sentința ÎCCJ creează un precedent periculos, dar și atacuri la deciziile CCR privind referendumul. Desigur, Dragnea este lăudat ca un mare lider dedicat partidului.

Ponta: Vina CCR

Aflat la Târgu-Jiu, alături de Liviu Dragnea, Ponta a declarat că judecătorii i-au condamnat, de fapt, pe toți cei care l-au suspendat pe Băsescu. „Toţi suntem la fel de nevinovaţi. Mi se pare un lucru pe care orice om de bun-simţ, care nu e speriat de moarte că i se face şi lui un dosar, cred că îl gândeşte ca şi mine. OK, am înţeles condamnarea lui Dragnea ca o condamnare a tuturor, a celor care l-am suspendat pe Băsescu, am făcut campanie pentru referendum, am votat”, a susținut premierul. În continuare a atacat dur Curtea Constituțională pentru că la referendumul din 2012 „a omorât cel mai democratic moment al României“ și votul celor 7,4 milioane. Ponta a vorbit despre „nemernicia liderilor PNL“ care acum susţin demiterea lui Dragnea deşi au participat la campania de la referendum.

Firea: Democrația suferă grav

Din cor nu a lipsit Gabriela Firea, președintele PSD Ilfov, care a declarat că „democrația din România suferă grav” dacă „un vector de opinie dintr-un partid va trebui să se gândească de două ori înainte să-și îndemne susținătorii să iasă la vot”. „Ce i se întâmplă lui Liviu Dragnea în aceste zile i se va putea întâmpla de acum înainte oricărui lider politic în următoarele campanii”, avertizează Firea. Într-un comunicat de presă, ea anunță că organizația Ilfov „îl susține în continuare pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte executiv al partidului pentru că „a demonstrat că iubește și că îi este devotat PSD” nu numai în campanie. Firea îl laudă ca în alte vremuri: „L-am cunoscut pe domnul Dragnea pe vremea când eram jurnalist, însă de adevărata sa capacitate de muncă mi-am dat seama abia atunci când am lucrat cot la cot cu domnia sa, într-o perioadă extrem de tensionată, așa cum sunt campaniile electorale”.

Ea speră că „toți colegii” vor fi de acord ca Dragnea să „își continue munca de președinte executiv al PSD”.

Mang: Dragnea e nevinovat

La rândul său, Ioan Mang a anunțat că „atât el, cât și membrii PSD Bihor îl consideră nevinovat pe Liviu Dragnea și sunt alături de el”. Mang atacă și Curtea Constituțională spunând că a anulat printr-o decizie votul a 7,4 milioane de români. Nu lipsesc laudele privind „efortul și munca” depuse de Dragnea.

„Deoarece Liviu Dragnea a fost pedepsit pentru faptul că și-a făcut datoria în mod exemplar față de partidul pe care îl conduce ca președinte executiv alături de președintele Victor Ponta, îi solicităm să renunțe la demisia anunțată”.

Maramureș: ÎCCJ creează un precedent periculos

Și conducerea PSD Maramureș, „precum și primarii PSD din întreg județul” consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână președinte executiv al partidului. Aceștia susțin că sentința de vineri a Înaltei Curți de Casație și Justiție creează un precedent periculos pentru democrația din România, pentru oricine dorește să facă o campanie. „Nu putem fi de acord cu demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte executiv al PSD, tocmai fiindcă avem cunoștință despre munca depusă în toți acești ani, precum și devotamentul care îl are față de de Partidul Social Democrat”, se spune în comunicatul acestei organizații.

Stănescu de Olt: susţinere necondiţionată

De la Olt, baronul Paul Stănescu transmite că organizația sa „este alături și îl susține necondiționat, atât uman, cât și politic, pe domnul Liviu Dragnea și îi solicită acestuia să revină la decizia de a demisiona din funcțiile deținute în cadrul partidului și să rămână ancorat în îndeplinirea proiectelor electorale”.

„Nu comentăm decizia justiției”, spune baronul Stănescu, apoi o comentează: „…dar considerăm că acțiunile domnului Dragnea, în calitate de coordonator al unor campanii electorale, au fost în litera și spiritul legii și au avut drept scop mobilizarea electoratului nostru și nimic altceva”.

Brăila: consecințe absurde

De la Brăila, mesajul este că „această decizie juridică” aduce „un mod de interpretare care ridică mari semne de întrebare asupra viitoarelor campanii electorale”. „Dacă îndemnul adresat cetățenilor de a ieși la vot - îndemn firesc, practicat în toate structurile democratice - este sancționat, ne întrebăm, de ce nu se ia în seama și îndemnul în aceeași conjunctură electorală exprimat fără echivoc de unii lideri politici, de a nu se ieși la vot”, se arată în comunicatul PSD Brăila care mai vorbește de faptul că „prin cazul «Liviu Dragnea» se poate genera o schimbare totală de paradigmă în ceea ce privește manifestările democratice, cu toate consecințele absurde ce decurg din aceasta”.

Bistriţa-Năsăud: decizia împotriva a 7,4 milioane

Social-democrații din Bistrița Năsăud susțin că drept universal la vot al românilor „este pus sub semnul întrebării”. „Decizia de condamnare, fie ea și cu suspendare, a lui Liviu Dragnea este resimțită astăzi ca o decizie simbolică împotriva a 7,4 milioane de români care, prin vot, au spus ajunge unui regim politic. Simțim toți, cei care în acel moment am făcut campanie electorală, că am fost condamnați”. După ce spun că sunt „mândri de a fi fost parte la atâtea bătălii electorale în care el i-a condus”, cei de la Bistrița-Năsăud îi beștelesc pe „liberalii fără onoare” care s-au unit cu „rămășițele camarilei regimului Băsescu” și încheie cu lauda preformanței lui Dragnea.

Dârzu de Alba: Decizia politică a CCR

Nici deputatul Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, nu ratează cuvintele cheie stabilite pentru comunicatele de susținere a lui Dragnea: revoluția din 1989, dreptul la vot, semnul întrebării pus de justiție prin condamnarea lui Dragnea, democrația în pericol, precedentul periculos și tot așa. Apoi ne explică și Dîrzu cum e cu decizia de suspendare „luată de toți” și „susținută de 7,4 milioane de români”, „al căror vot a fost anulat printr-o decizie politică, și nu juridică, așa cum era normal, a Curții Constituționale”.

După care urmează laudele la adresa „profesionalismului” lui Dragnea la care a „găsit mereu sprijin” și, bineînțeles, acuzarea liberalilor trădători.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: baroni, premier, victor, ponta, psd, liviu, dragnea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HOTI DE HOTI ?
17 Mai 2015

INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii ! "Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,aflat acum sub control judiciar pentru santaj, au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile "in totalitate legale" de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Rusine sa va fie !!!
ANONIM
18 Mai 2015

Astia nu au rusine,au criticat pe PNL-isi ca il tin pe Chioariu in partid si se fac de ras ca mentin penalii in partid.Acum vad ca la PSD este normal sa ramana un condamnat in strucura PDL.Au reactivat metoda fostilor comunisti cand trimiteau telegrame tovarasului sa ii conduca in continuare.Nu mai este nimic de spus ,suntem tot in comunism.
Random imageUltimele stiri

loading...