2017-01-23 08:41


Crescut fără să-şi cunoască sexul

 |  18:40
Crescut fără să-şi cunoască sexul

Un cuplu britanic a anunţat că a pus capăt unui experiment inedit, după ce şi-au crescut băieţelul Sasha, acum în vârstă de 5 ani, astfel încât acesta să fie ferit de orice fel de stereotipuri sexuale, scrie „The Telegraph“.

Beck Laxton, în vârstă de 46 de ani, şi partenerul acesteia, Kieran Cooper, de 44 de ani, au hotărât să nu dezvăluie sexul bebeluşului după ce acesta s-a născut decât unui cerc foarte restrâns de apropiaţi, care au fost rugaţi să păstreze discreţia. Micuţul a fost crescut într-un mediu care a generat o neutralitate a genului acestuia. Părinţii au hotărât să dezvăluie sexul lui Sasha deoarece acesta a ajuns la vârsta de şcolarizare. „Am dorit ca personalitatea lui să fie ferită de stereotipuri, care mi se par un lucru stupid”, a declarat mama micuţului. „Sexul afectează hainele pe care le poartă copiii şi jucăriile pe care le preferă, fapt care modelează personalitatea adulţilor care ajung să devină”, a susţinut aceasta.

Astfel, Sasha a purtat atât haine de fetiţă, cât şi de băiat, s-a jucat şi cu maşinuţe, dar şi cu păpuşi, fiind învăţat că gestul de a primi flori este unul normal, în ciuda faptului că în general persoanele de sex feminin sunt obişnuite cu acesta. „Am fost catalogată drept o femeie nebună, dar tot ce am dorit a fost ca Sasha să-şi împlinească întregul potenţial, fără să fie obligat să apuce în vreo direcţie sau alta”, a mărturisit mama copilului. Chiar dacă experimentul inedit a luat sfârşit, nu se pot anticipa încă ce consecinţe va avea asupra dezvoltării lui Sasha. Potrivit medicului psihiatru Daragh McDermott de la Universitatea Anglia Ruskin, acest tip de experiment s-a desfăşurat de mult prea puţine ori pentru a se determina urmările pe care le poate provoca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image