2018-12-15 19:08


Creşte producţia de canabis în Europa

 |  16:34
Creşte producţia de canabis în Europa

Producţia internă de plante de canabis a crescut în Europa, unde această substanţă câştigă teren pe piaţă în faţa răşinii de canabis, în cea mai mare parte importată, a informat Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie într-un raport publicat marţi, relatează AFP.

“Creşterea plantaţiilor de canabis în interiorul frontierelor Europei este din ce în ce mai mult legată de pagubele colaterale produse de violenţă şi o creştere a criminalităţii”, afirmă agenţia cu sediul la Lisabona.

“Belgia, Danemarca, Olanda, Finlanda şi Marea Britanie au cunoscut o creştere puternică a nivelului de producţie internă de canabis în ultimele două decenii”, a menţionat Observatorul, atrăgând atenţia asupra unei evoluţii care priveşte “majoritatea ţărilor care au furnizat date privind producţia de canabis din 2004”.

În consecinţă, “ponderea pe piaţă a plantei de canabis este în creştere în Europa, în detrimentul răşinii de canabis”, afirmă OEDT în raportul publicat cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva abuzului şi traficului de droguri.

Consumul de canabis este în prezent dominat de produsele pe bază de plante de canabis în două treimi din teritoriul Europei. În zece ţări (Bulgaria, Cehia, Grecia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Croaţia), plantele de canabis reprezintă cel puţin 90% din canabisul consumat.

De cealaltă parte, “Marocul ocupă primul loc ca exportator de răşină de canabis către Europa, având principale căi de intrare Spania şi Portugalia”.

Potrivit Observatorului, aproximativ 700 de tone de plante şi răşină de canabis au fost confiscate în Europa în fiecare an. Peste 78 de milioane de europeni au consumat până în prezent drogul cel mai popular de pe continent, iar aproximativ 9 milioane de tineri cu vârsta între 15 şi 34 de ani l-au consumat în ultima lună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-06

TAGURI: canabis, productie, europa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...