2016-12-03 13:53

POLITICA


Crin Antonescu îşi pune demisia pe masă

 |  14:34
Crin Antonescu îşi pune demisia pe masă

Ieri, la mitingul USL de la Arcul de Triumf, Crin Antonescu a menţionat în timpul discursului său, că  parlamentarii USL sunt dispuşi să îşi dea demsia din Parlament, alături de cei de la Putere, pentru a se organiza alegeri anticipate cât mai repede.

“Nu putem singuri să vă scăpăm de ăştia, de ăştia putem scăpa doar împreună. Este nevoie acum de unitatea tuturor care vor schimbarea.Mesajul nostru este simplu: Domnule Traian Băsescu, ultimul preşedinte comunist, pleacă! Domnilor UDMR-işti şi traseişti plecaţi! Ei ne mint că nu se pot face anticipate, dar le spun în numele opoziiţei că mâine parlamentarii USL îşi dau demisia împreună cu parlamentarii puterii. Dacă acceptă alegeri anticipate să vină să îşi dea demisia alături de noi”, a explicat  Antonescu.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3, liderul PNL a reconfirmat fapul că este dispus să îşi dea demisia, subliniind faptul că opoziţia trebuie să facă sacrificii pentru a scăpa ţara de actuala guvernare: “Opozitia trebuie să fie capabila de orice, culminând cu demisia din Parlament, daca va fi nevoie. Eu sunt cât se poate de dispus şi o iau în calcul", a declarat acesta.

Constituţional, alegerile anticipate pot fi organizate doar dacă Parlamentul va fi dizolvat. Totodată, conform Legii nr 35/2008, Capitolul 1, ”Alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului”, articolul 7, alineatul 1 şi 2  prevăd: ”Aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Guvernului privind data alegerilor. Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votării şi se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării. Prin urmare, probabilitatea ca alegerile anticipate să aibă loc la sfârşitul lunii martie, după cum a afirmat ieri la protest, Crin Antonescu, este foarte mică. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-25

TAGURI: discurs, protest, Arc de Triumf, USLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

STELIAN FUIA
20 Ian 2012

Ca si un copil care trebuie sa treaca pe la scoala, Antonescu trebuie sa treaca pe la Parlament! Fiecare cu Scoala lui! Probabil veti spune ca este o tema veche dar nu este asa! Crinut ne propune public sa ne dam toti parlamentarii demisia si atunci am avea anticipate in Martie! Ori dorinta de putere i-a luat mintile ori prostia politica! De ce?... pentru ca daca toti parlamentarii si-ar da demisia, atunci alegerile ar fi "Partiale" in toate colegiile, prin vacantarea acestora si mandatul noului Parlament ar fi pana la termen, deci pana in Noiembrie cand vom avea alegeri la termen! dar setea de putere este oarba si este bun si un mandat de 6-7 luni, numai sa fi la putere si sa destabilizezi tara! Ca sa inteleaga constitutia si legile, Crin ar trebuii sa mai treaca si pe la Parlament. Asa cum copii invata la scoala si Crin mai are timp sa invete de la Parlamet, in cele 10 luni ramase pana la alegerile la termen!
LARA LORY
20 Ian 2012

Sunt alegeri anul acesta in toamna. La ce ar folosi decalarea lor cu 5 luni? Care este avantajul? Oricum propuneri constructive nu am auzit din piata. Ceva trebuie facut, dar deocamdata nu se stie ce.
CHIAR NU VEDETI
21 Ian 2012

Chiar, voi nu aţi văzut pe jos o ţară, Călcată în picioare şi murdară? …………………………………. Dar iata glasul DOMNULUI, de sus s-aude Prin VRANCEA el mereu va spune: Voi nu vedeti ca vanturiCI Si mazariCI si motaniCI Au mulso si-au aruncat-o in strada La ciini care asteapta-nfometati Sa muste politisti , nu inbuibati De cand nu se mai poate, sa se fure Jivinele isi scot cateii la latrat Si dintii lor care miros a singe Vor sa ii bage-n PRESEDINTE Caci criza ia lovit asa de tare De cind curent, nu mai intermediaza Nu pot ca sa plateasca mii de “draci” Si-i scoate-n fata ca pe vircolaci Ca alfabetul lor a stat la A Si repetatu-sa pina la A3 Cu “preotul” in frunte, ca un IUDA Care, cu credit mare luat de la imparat El camere, cu avion a cumparat Ca sa filmeze si sa dea pe post Niste romani care traiesc prost Si”gunoieri”din 3 de.A..si 2 de R Nu cred ca de voi, le e grija Caci nu pe linga voi, traiesc si stau Dar se hranesc cu singe de la voi Dand stiri false si GUNOI Mizind pe RETING si EUROI
ASANACHESCU ALEXANDRU
21 Ian 2012

PostacilorUmpleti-l de bale si de data aceasta.Parca suntem toti porniti spre autodistrugere,ori executan orbeste niste ordine criminale.
MURESAN EUGENIA
21 Ian 2012

Crin trebuie urmat,caci nu putem oirde mai mult decat cu Basescu!
GAZZA
21 Ian 2012

pt stelian fuia..mai bine ai trece tu pe la scoala, daca toti parlamentarii si ar da demisia ar urma alegeri anticipate si nualegeri partiale!!!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Programul Paradei de 1 Decembrie La parada militară de Ziua Naţională a României, organizată, joi, în Piaţa Arcul de Triumf,... 01 Dec 2016 | (0)
Cele mai frumoase momente ale paradei de 1 Decembrie Ceremonile de la Arcul de Triumf au inceput la ora 11:00, cu trecerea in revista a Garzii de onoare... 01 Dec 2016 | (0)