2017-01-19 13:11

POLITICA


Crin Antonescu îşi pune demisia pe masă

 |  14:34
Crin Antonescu îşi pune demisia pe masă

Ieri, la mitingul USL de la Arcul de Triumf, Crin Antonescu a menţionat în timpul discursului său, că  parlamentarii USL sunt dispuşi să îşi dea demsia din Parlament, alături de cei de la Putere, pentru a se organiza alegeri anticipate cât mai repede.

“Nu putem singuri să vă scăpăm de ăştia, de ăştia putem scăpa doar împreună. Este nevoie acum de unitatea tuturor care vor schimbarea.Mesajul nostru este simplu: Domnule Traian Băsescu, ultimul preşedinte comunist, pleacă! Domnilor UDMR-işti şi traseişti plecaţi! Ei ne mint că nu se pot face anticipate, dar le spun în numele opoziiţei că mâine parlamentarii USL îşi dau demisia împreună cu parlamentarii puterii. Dacă acceptă alegeri anticipate să vină să îşi dea demisia alături de noi”, a explicat  Antonescu.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3, liderul PNL a reconfirmat fapul că este dispus să îşi dea demisia, subliniind faptul că opoziţia trebuie să facă sacrificii pentru a scăpa ţara de actuala guvernare: “Opozitia trebuie să fie capabila de orice, culminând cu demisia din Parlament, daca va fi nevoie. Eu sunt cât se poate de dispus şi o iau în calcul", a declarat acesta.

Constituţional, alegerile anticipate pot fi organizate doar dacă Parlamentul va fi dizolvat. Totodată, conform Legii nr 35/2008, Capitolul 1, ”Alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului”, articolul 7, alineatul 1 şi 2  prevăd: ”Aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Guvernului privind data alegerilor. Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votării şi se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării. Prin urmare, probabilitatea ca alegerile anticipate să aibă loc la sfârşitul lunii martie, după cum a afirmat ieri la protest, Crin Antonescu, este foarte mică. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-25

TAGURI: discurs, protest, Arc de Triumf, USLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

STELIAN FUIA
20 Ian 2012

Ca si un copil care trebu ie sa treaca pe la scoala , Antonescu trebuie sa tr eaca pe la Parlament! Fie care cu Scoala lui! Proba bil veti spune ca este o tema veche dar nu este as a! Crinut ne propune publ ic sa ne dam toti parlame ntarii demisia si atunci am avea anticipate in Mar tie! Ori dorinta de puter e i-a luat mintile ori pr ostia politica! De ce?... pentru ca daca toti parl amentarii si-ar da demisi a, atunci alegerile ar fi "Partiale" in toate cole giile, prin vacantarea ac estora si mandatul noului Parlament ar fi pana la termen, deci pana in Noie mbrie cand vom avea alege ri la termen! dar setea d e putere este oarba si es te bun si un mandat de 6- 7 luni, numai sa fi la pu tere si sa destabilizezi tara! Ca sa inteleaga con stitutia si legile, Crin ar trebuii sa mai treaca si pe la Parlament. Asa c um copii invata la scoala si Crin mai are timp sa invete de la Parlamet, in cele 10 luni ramase pana la alegerile la termen!
LARA LORY
20 Ian 2012

Sunt alegeri anul acesta in toamna. La ce ar folos i decalarea lor cu 5 luni ? Care este avantajul? Or icum propuneri constructi ve nu am auzit din piata. Ceva trebuie facut, dar deocamdata nu se stie ce.
CHIAR NU VEDETI
21 Ian 2012

Chiar, voi nu aţi văzut pe jos o ţară, Călcat ă în picioare şi murda ră? ……………… ………………. Dar iata glasul DOMNULUI, de sus s-aude Prin VRANCEA e l mereu va spune: Voi nu vedeti ca vanturiCI Si m azariCI si motaniCI Au m ulso si-au aruncat-o in s trada La ciini care astea pta-nfometati Sa muste po litisti , nu inbuibati D e cand nu se mai poate, s a se fure Jivinele isi sc ot cateii la latrat Si di ntii lor care miros a sin ge Vor sa ii bage-n PRESE DINTE Caci criza ia lovi t asa de tare De cind cur ent, nu mai intermediaza Nu pot ca sa plateasca mi i de “draci” Si-i sco ate-n fata ca pe vircolac i Ca alfabetul lor a sta t la A Si repetatu-sa pi na la A3 Cu “preotul” in frunte, ca un IUDA Ca re, cu credit mare luat d e la imparat El camere, cu avion a cumparat Ca sa filmeze si sa dea pe pos t Niste romani care traie sc prost Si”gunoieri din 3 de.A..si 2 de R Nu cred ca de voi, le e g rija Caci nu pe linga voi , traiesc si stau Dar se hranesc cu singe de la vo i Dand stiri false si GU NOI Mizind pe RETING si E UROI
ASANACHESCU ALEXANDRU
21 Ian 2012

PostacilorUmpleti-l de ba le si de data aceasta.Par ca suntem toti porniti sp re autodistrugere,ori exe cutan orbeste niste ordin e criminale.
MURESAN EUGENIA
21 Ian 2012

Crin trebuie urmat,caci n u putem oirde mai mult de cat cu Basescu!
GAZZA
21 Ian 2012

pt stelian fuia..mai bine ai trece tu pe la scoala , daca toti parlamentarii si ar da demisia ar urm a alegeri anticipate si n ualegeri partiale!!!

Adauga un comentariu

Random image