2017-01-16 15:01

POLITICA


Crin confundă Bruxelles cu Budapesta, iar Ponta condamnă naţionalismul dreptei

 |  15:55
Crin confundă Bruxelles cu Budapesta, iar Ponta condamnă naţionalismul dreptei
Eforturile copreşedinţilor USL de a arăta că formaţiunea lor politicăacţionează unitar sunt date peste cap de propriile declaraţii contradictorii.În timp ce Victor Ponta semnează, alături de liderul socialiştilor din Ungaria,un document de condamnare a acţiunilor naţionaliste ale dreptei populiste, liberalulCrin Antonescu spune că Traian Băsescu ne vinde ţara la Budapesta.

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a făcut ieri oafirmaţie pe cât de naţionalistă, pe atât de confuză. El a declarat că i separe inacceptabilă deplasarea lui Traian Băsescu la Budapesta pentru a negociavânzarea României împreună cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Menţionăm căpreşedintele României nu s-a aflat ieri Budapesta, ci la Bruxelles, laConsiliul European de vară, după cum confirmă şi pagina oficială de internet a Preşedinţiei.Mai menţionăm şi că „încurcătura” lui Crin Antonescu a fost generată chiar dedeclaraţiile lui Traian Băsescu, care, la fel de confuz, afirmase miercuri căse va duce a doua zi (joi) la Budapesta,la reuniunea de vară a liderilor europeni. „Nu accept ca o împărţire a Românieiîn interiorul ei să fie negociată în capitala unui stat străin de şeful statuluinostru. Se duce la Viktor Orban ca să îi dea aprobarea pentru acest plan”, aafirmat ieri liderul liberal. Ulterior, el şi-a întărit declaraţia printr-ointervenţie la Realitatea TV, unde a şi arătat că sunt necesare proteste alepopulaţiei în scopul opririi reorganizării administrative. „Atâta vreme cât celcare ne este preşedinte şi care, între altele sau în primul rând, conformConstituţiei, are obligaţia de a fi garantul suveranităţii, integrităţii,unităţii şi independenţei statului român, ne spune direct, negociază în directprin televiziune cu cineva cum să se împartă această ţară şi merge la Budapestapentru a discuta lucruri despre care sunt convins că privesc lucruri interneale României, devine o problemă pentru noi toţi, nu pentru un partid sau altul,pentru un politician sau altul. Dacă noi, în calitate de cetăţeni români, găsiminacceptabil acest lucru, atunci trebuie să ne manifestăm această voinţă. N-amchemat să se iasă în stradă. Am spus însă că, dacă va fi nevoie, cei care nusuntem de acord va trebui să protestăm, s-o facem foarte hotărât, paşnic. Esteo miză care depăşeşte jocurile politice obişnuite”, a mai declarat CrinAntonescu, copreşedinte al USL.

Pe cine condemnă Ponta?

În acelaşi timp în care Crin Antonescu vorbea, în România,despre vânzarea României la Budapesta, celălalt copreşedinte al USL, VictorPonta, se afla la Bruxelles unde adopta o declaraţie comună cu liderulsocialiştilor din Ungaria, Attila Mesterhazy. Declaraţia comună este mai multdecât sugestivă: condamnarea exacerbării naţionalismului de către dreaptapopulistă din România şi Ungaria. „Condamnăm ferm orice tentativă de distrugerea bunei cooperări între cele două ţări, aşa cum a fost consolidată de guvernelesocialiste ce au întins punţi de înţelegere acolo unde o dreaptă iresponsabilăa încercat şi, din păcate, încă încearcă să semene vrajbă pentru a culegevoturi”, declarau Victor Ponta şi omologul sau maghiar, Attila Mesterhazy, laBruxelles, cu prilejul conferinţei liderilor socialiştilor europeni. „Este foartepericuloasă încercarea de a declanşa, în scopuri electorale, un fals conflictinteretnic într-o zonă în care s-au înregistrat progrese semnificative înultimele decenii în privinţă respectării drepturilor minorităţilor.Declaraţiile incitatoare ale unor membri ai Guvernului Ungariei, proiectelehaotice de reorganizare administrativă ale Guvernului României şi demersuriletot mai agresive pentru separatism pe criterii etnice ale unor extremiştimaghiari din România ameninţă armonia interetnică şi impun false priorităţi peagenda publică, în detrimentul problemelor reale şi dureroase cu care seconfruntă cetăţenii din cele două ţări, indiferent de naţionalitate, din cauzapoliticilor antisociale ale celor două guverne ale dreptei populiste”, se maiarată în declaraţia comună adoptată de Ponta şi liderul socialiştilor maghiari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PAULICA68
24 Iun 2011

Lolek si Bolek sau Pacala si Tandala se pare ca se inteleg tot mai greu.Si nici n-a inceput campania electorala.Sa te tii atu nci sa vezi ce o sa-i joa ce marinarul.

Adauga un comentariu

Random image