2017-01-19 21:11

POLITICA


Crin îşi schimbă mogulul. Pe Patriciu îl ironizează, pe Voiculescu şi-l asumă

 |  16:43
Crin îşi schimbă mogulul. Pe Patriciu îl ironizează, pe Voiculescu şi-l asumă
Crin Antonescu, „favoritul mogulilor”, aşa cum îl numescadversarii politici, are la rândul său moguli preferaţi. Cel puţin la nivel dediscurs. În timp ce pe Dan Voiculescu îl apără, pe Dinu Patriciu a început săîl ironizeze prin declaraţii publice. Crin Antonescu şi-a schimbat mogulul.

Până nu demult,patronul de media preferat al preşedintelui PNL era Dinu Patriciu. Însă, decizialui Patriciu de a susţine public şi prin intermediul trustului său de presăCodul muncii în varianta Guvernului Boc l-au determinat pe Antonescu să-lironizeze pe colegul său de partid. Poziţia lui Patriciu faţă de Cod e contrarăcu cea a lui Antonescu şi a PNL. Reamintim că liberalii împreună cu PSD şi PCau depus o nouă moţiune de cenzură ca urmare a asumării răspunderii Executivuluipe proiectul de lege. „În privinţa Codului muncii, iar avem necazuri. S-aformat un cvartet teribil: Boc-Botiş-Patriciu-Cartianu. Această operă a lui Boca fost repede preluată drept o capodoperă a liberalismului românesc. Nu ştii cesă faci în situaţia mea. Să începi o polemică cu domnul Cartianu? Parcă, maidegrabă, ai începe una cu domnul Patriciu. Faptul că domnul Botiş l-a sunat pePatriciu şi l-a întrebat pe acesta ca un elev timid dacă e bine nu poate săţină loc de consultări şi dezbateri parlamentare şi publice”, a afirmat ironicAntonescu.

Cum a devenit „Felix” mogulul cel bun

În timp cePatriciu e ironizat, mogulul Antenelor e acum îmbrăţişat de liderul liberal cutot cu bune şi cu rele. Dar mai ales cu tot cu recentul său verdict de turnătorla Securitate, dat de Curtea Supremă de Justiţie. Liderul liberal a declaratvineri că era conştient de trecutul lui Voiculescu atunci când a decis ca PNLsă formeze alianţa cu Partidul Conservator. Concluzia la care a ajuns Crin dupăverdictul de ieri? Şi-l asumă în continuare pe Voiculescu drept coleg dealianţă. „Eu, ca şi alţii, am crezut sincer că Voiculescu a fost ofiţer. O legea lustraţiei ar fi avut efecte benefice încă din 1990. Din punctul meu devedere, lucrurile nu au mers din 1990 cum aş fi vrut eu şi nu sunt dispus azinici să fac pe prostul şi nici să mă las victima propagandei unui om care nu aclarificat raporturile sale cu Securitatea (Traian Băsescu, n.r.) nici măcarcât le-a clarificat CNSAS în ce-l priveşte pe Dan Voiculescu. Am făcut cuvotul, cu susţinerea şi în numele PNL o alianţă politică cu PC al căruipreşedinte de onoare e Dan Vouiculescu. Voi duce şi voi respecta aceastăînţelegere, voi colabora cu PC în întregimea sa, inclusiv cu Dan Voiculescuatâta vreme cât elementele acestei înţelegeri politice şi proiectele politiceale acestei alianţe vor fiale acestei alianţe vor fi respectate defiecare dintre părţi”, a declarat Antonescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image