2018-11-19 05:18


Cristian David face apel la toleranţă în privinţa romilor: rasismul şi xenofobia nu duc nicăieri

 |  19:41
Cristian David face apel la toleranţă în privinţa romilor: rasismul şi xenofobia nu duc nicăieri

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni a făcut apel la toleranţă şi a subliniat că rasismul şi xenofobia nu duc nicăieri. Afirmaţiile lui Cristian David au fost făcute într-un interviu la RFI, în replică la declaraţiile controversate ale unui oficial local francez faţă de romi, care a spus: „Hitler nu a putut omorî destui“.

„Invitaţia la înţelegere, toleranţă şi o comunitate normală, trainică şi paşnică este dezideratul oricărei societăţi. Faptul că sunt accente de extremism sau de derapaje în acţiunea politică a anumitor lideri sau partide, acest lucru la fel face parte din arealul complex al acţiunii şi atitudinilor politice. (...) Politicienii au înţeles că astfel de atitudini nu sunt benefice pentru nici o societate“, a arătat ministrul David. El a adăugat: „Sigur că în anumite situaţii, că e vorba de un caz antisocial sau că este vorba de un caz care iese în afara cadrului legal, oricând se pot ivi astfel de atitudini sau astfel de declaraţii ale unui politician, care în loc să invite la toleranţă, la responsabilitate şi la identificarea soluţiilor adecvate pentru depăşirea situaţiei poate să aleagă o altă cale, dar aceste căi nu duc nicăieri, aceste căi s-a demonstrat de-a lungul istoriei că nu fac decât rău întregii societăţi“, a conchis Cristian David.

Guvernul francez va sesiza justiţia pentru „apologia crimei împotriva umanităţii“, în urma unor afirmaţii ale unui deputat despre nomazi, care a spus că „Hitler nu a putut omorî destui“. Declaraţiile controversate au fost făcute de Gilles Bourdouleix, care e în acelaşi timp primar din cadrul UDI  la Cholet, o comună situată în vestul Franţei, unde nomazi s-au instalat în mod ilegal duminică, pe un teren privat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24

TAGURI: Cristian David, toleranta, romi, rasism, xenofobia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...