2017-01-18 06:12

POLITICA


Cristian Diaconescu se teme să nu rămână copil de mingi

 |  19:42
Cristian Diaconescu se teme să nu rămână copil de mingi

Dupăce a ratat funcţia de ministru de externe, ministru al justiţiei şi fotoliul depreşedinte al Senatului, Cristian Diaconescu s-a apucat să redactezestrategii pentru ca el şi colegii săi să nu rămână în afara Parlamentului după2012. El a propus ca UNPR să încheie o alianţăelectorală pentru viitoarele alegeri, primii parteneri vizaţi fiind cei de laPDL.

Oamenii din partidul generalului Oprea sunt conştienţi cănu au foarte multe şanse să redevină parlamentari din 2012, dacă UNPR va mergepe liste proprii la alegerile parlamentare. De aceea, s-a discutat la nivelulconducerii despre încheierea unei alianţe cu partenerii de la PDL, ca măsură desiguranţă pentru păstrarea actualei majorităţi din forul legislativ. „Anunţareaunei alianţe pentru 2012 va da încredere şi parlamentarilor noştri, care vor fisiguri că vor primi colegii eligibile. Dacă se formează blocul PSD-PNL, vaexista tentaţia migraţiei către acesta şi trebuie să fie contrabalansatăprintr-o ofertă serioasă”, ne-au declarat surse din conducerea UNPR. Pentru căpreşedintele Marian Sârbu are probleme de sănătate, iar Gabriel Oprea esteprins cu problemele Ministerului Apărării, Cristian Diaconescu a fost desemnatsă prezinte doleanţele partidului. Uneperiştii vor însă ca lucrurile să fiepuse pe hârtie, deoarece multe promisiuni iniţiale nu au fost duse laîndeplinire. Principalul păţit a fost tocmai Cristian Diaconescu. Anunţat laplecarea din PSD drept viitor ministru de externe sau al justiţiei, el a rămasmereu în afara Palatului Victoria. Lui Diaconescu i s-a promis şi şefiaSenatului, dar nici aici lucrurile nu s-au mişcat mai bine pentru fostulministru. Democrat-liberalii au promis însă că vor încerca debarcarea luiMircea Geoană din viitoarea sesiune legislativă. Motivul invocat ar fi desfiinţareagrupului parlamentar PSD-PC, cel care l-a propus pe Geoană pentru aceastăfuncţie.

Calcule pentru parlamentare

“Nuexcludem nici un fel de politici de alianţe, dar, în orice caz, cred că estenecesar şi util ca o astfel de politică să se facă în sensul de a fi sincerfaţă de cetăţeni şi mai ales de a oferi perspective pe perioade medii şi lungi,tocmai pentru ca efectele unor măsuri de austeritate, luate la un moment dat,să fie contrabalansate printr-un program de dezvoltare, pe care societatea l-arînţelege şi l-ar accepta”, a declarat Diaconescu la RFI. Senatorul a arătat şicare sunt partenerii de dialog pentru această alianţă: PDL şi UDMR.“Constituirea a două structuri puternice, faţă în faţă, pentru alegerile din2012 ar fi un proces interesant şi necesar, pentru că ar clarifica ceva maibine şi mesajele şi ar prezenta populaţiei două variante cât se poate decoerente. Deci cred că dacă de partea Opoziţiei acest proces poate avea şiefecte benefice, în primul rând pentru sănătatea democratică a societăţii, şide partea Puterii un astfel de demers poate fi dus la bun sfârşit”, a explicatpreşedintele de onoare al UNPR. Surse din PSD ne-au declarat că au existatanumite discuţii în Kiseleff privind reprimirea în partid a celor plecaţi laUNPR şi s-a dat undă verde. “O posibilă reîntoarcere ar putea fi chiar a luiDiaconescu”, au spus sursele citate. În momentul de faţă, Cristian Diaconescueste candidatul oficial al UNPR pentru funcţia de preşedinte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GOGULE
20 Ian 2011

auuuu! Si ce se intampla cand revine la psd si tip a la el vreun baron??? pl ange si se da cu capul de masa ca atunci cand au d at-o afara pe nevasta-sa de la Eximbank????

Adauga un comentariu

Random image