2017-01-24 19:35


Cristian Preda avansează ideea unui premier independent

 |  12:56
Cristian Preda avansează ideea unui premier independent

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, că trebuie găsit 'urgent' un premier independent pentru depăși actuala criză socio-politică în care se află PDL şi Guvernul. Totodată, Preda a adăugat că în procesul de găsire a unui nou prim-ministru trebuie să fie implicat preşedintele, 'ca mediator'. 

'Cred că trebuie urgent găsit un independent, care în primul rând să garanteze un anumit echilibru în gestionarea guvernării, un independent care să fie capabil să gestioneze de asemenea un dialog pe marginea datelor electorale, pentru că circulă în acest moment mai multe versiuni', a declarat Cristian Preda, care a subliniat că, la ora actuală, problema esenţială nu este partidul, ci guvernarea. Având în vedere că, în 2010-2011, când spunea că e nevoie de o alternativă, a fost tratat drept' trădător', europarlamentarul a precizat că îl miră replicile din interiorul PDL și sugestia de a demisiona pe care Vasile Blaga şi unii parlamentari i-ar fi făcut-o premierului Emil Boc.

'Acum, constat că au ajuns la vorba mea, deşi între timp s-a petrecut un congres al partidului, în care nu s-a cerut o nouă manieră de a guverna. Blaga atunci a cerut partidul, n-a cerut Guvernul. (...)Observ că nimeni n-are curajul să spună public ce reproşuri are să-i facă lui Emil Boc şi se discută doar în spatele uşilor închise, se transmit pe surse informaţii şi înţeleg că nu au curajul să-i spună lui Emil Boc că nu-l mai susţin. E vorba mai degrabă de o critică', a adăugat europarlamentarul PDL.  Privitor la creșterea în sondaje în cazul instalării unui premier independent, Preda a avertizat:'Ce e sigur acum este că în actuala formulă vom cădea şi mai mult (…) Trebuie să ne asumăm dificultăţile în mod public, să găsim o alternativă şi să ne aşezăm la masă cu Opoziţia, pentru a stabili calendarul electoral. Nu se mai pot face alegeri comasate, asta este o certitudine(…)Trebuie să evităm repetarea scenariului România 2000, în care o forţă extremistă a avut o cincime din voturi' De asemenea, în cazul în care alegerile vor fi ţinute în atmosfera din ultimele săptămâni, cu această ruptură din ce în ce mai mare între Putere şi Opoziţie, scrutinul nu va fi privit ca unul solid, a subliniat europarlamentarul democrat-liberal.

Există riscul ca o forţă anti-sistem să capitalizeze mişcările de stradă, 'să avem un soi de partid extremist radical, care să recupereze toate nemulţumirile la adresa clasei politice', a avertizat Cristian Preda, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Cristian_Preda, premier, PDLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image