2017-01-25 03:31


Cristian Preda (PDL) prezice o reacţie „inteligentă” a preşedintelui Băsescu

 |  16:08
Cristian Preda (PDL) prezice o reacţie „inteligentă” a preşedintelui Băsescu

Situaţia creată în urma protestelor stradale din aceste zile se poate radicaliza şi reprezintă un important test pentru actualul regim, a apreciat, vineri, europarlamentarul PDL Cristian Preda, într-o postare pe blogul personal, el afirmând că „nu putem merge aşa până la alegeri!”. În opinia democrat-liberalului, una dintre soluţiile acestei probleme o reprezintă regăsirea încrederii între partide, în paralel cu un previzibil răspuns curajos şi inteligent din partea şefului statului.

„Protestele din ultimele zile au radicalizat Opoziţia şi au vădit că invitaţia la dialog a Guvernului nu e luată în seamă decât pentru a cere demisii, în numele unei revoluţii intruvabile. Situaţia creată acum e un test important pentru regim”, a spus europarlamentarul democrat-liberal.

Cristian Preda a avertizat că „radicalizarea poate spori”.

„Desigur, mobilizarea din stradă e departe de ştacheta pe care a fixat-o Alina Mungiu-Pippidi, care a implicat Alianţa pentru o Românie Curată în proiectul scoaterii din case a 500 de mii de cetăţeni. E exclus ca iluzia schimbării radicale să facă atâtea victime”, a mai adăugat Preda.

El a estimat, însă, că e loc pentru gesturi teatrale precum demisia din Parlament a unor reprezentanţi ai USL sau organizarea unor mitinguri „ceva mai simpatice” decât cele în care „vedete” sunt Radu Mazăre sau Ludovic Orban.

O astfel de cale poate duce, în opinia lui Cristian Preda, în cel mai bun caz, la „un avantaj cert pentru Opoziţie”.

„Costul e însă producerea pe bandă rulantă a neîncrederii sociale şi încurajarea unor atitudini antisistem. Scenariul PRM 2000 se poate repeta”, a atras atenţia europarlamentarul PDL.

Revenirea la crezul democratic, însemnând o minimă încredere reciprocă între partide, reprezintă o altă soluţie de rezolvare a actualei situaţii socio-politice, se mai spune în cuprinsul postării de pe blogul lui Cristian Preda.

„Fără ea, nu e posibilă nici stabilirea unei date rezonabile pentru alegeri, nici recunoaşterea rezultatului acestora. Pentru a obţine încrederea, e nevoie de concesii de cele două părţi”, a adăugat Preda.

Nu în ultimul rând, Cristian Preda a apreciat că, deşi tace de o săptămână, preşedintele Traian Băsescu a înţeles mai bine decât oricine vocea străzii şi „va acţiona cu curaj şi inteligenţă”.

„Nu e cea mai grea încercare prin care a trecut”, a mai apreciat europarlamentarul PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-25

TAGURI: cristian preda, PSDL, Traian Basescu, guvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image