2019-01-19 14:34


Csaba Asztalos, despre autosesizarea CNCD în cazul Dăncilă: Nu orice cetăţean e premierul României

 |  16:24
Csaba Asztalos, despre autosesizarea CNCD în cazul Dăncilă: Nu orice cetăţean e premierul României

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, sâmbătă, la RFI, referindu-se la autosesizarea Consiliului în cazul declaraţiei Vioricăi Dăncilă, că în astfel de speţe relevantă este funcţia persoanei respective şi că nu orice cetăţean este premierul României.

Preşedintele CNCD a precizat că, deocamdată, Viorica Dăncilă nu a confirmat că va veni la audierea la care a fost citată pentru marţi: ”Deocamdată, nu a confirmat. Din surse publice ştiu că se deplasează la Bruxelles şi, în măsura în care îşi manifestă dorinţa să fie prezentă personal la audieri, luni o să luăm în discuţie acest aspect şi am putea să reprogramăm audierea. În măsura în care nu există această solicitare, audierea va avea loc marţi, premierul, ca oricare alt cetăţean, având posibilitatea să depună un punct de vedere”.

Csaba Asztalos a precizat că, în toate cazurile, contează atitudinea unei persoane după săvârşirea unei posibile fapte de discriminare şi că, bineînţeles, scuzele publice şi regretul sunt luate în considerare, potrivit News.ro.

Întrebat dacă, personal, consideră gravă afirmaţia premierului, preşedintele CNCD a răspuns: ”Am avut discuţii cu fel şi fel de formatori de opinie de la data declaraţiei şi unii spun că exagerăm pentru că este o exprimare care se foloseşte în mod curent în societate. Probabil că se foloseşte, dar nu cred că este o exprimare corectă. Însă în astfel de speţe relevantă este funcţia persoanei respective. Nu orice cetăţean este premierul României. Fiind o persoană cu înaltă demnitate publică, influenţează comportamente în societate şi atunci are o responsabilitate mai accentuată în exprimare şi rigoarea este mai importantă în cazul unor astfel de persoane”.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că "şi-a pârât propria ţară" în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, critică, într-o postare pe Facebook, afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul", Dragu afirmând că postarea sa poate fi considerată o sesizare către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a lua măsurile impuse de lege într-un astfel de caz. Contactat de News.ro şi întrebat în legătură cu eventuala autosesizare a Consiliului, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat că va discuta cu colegii săi acest subiect.

Vineri, premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze, prin intermediul unui comunicat de presă, pentru declaraţia pe care a făcut-o joi seară.

CNCD va organiza în 20 februarie audierea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu declaraţia pe care a făcut-o joi seară la postul Antena 3, a anunţat vineri instituţia, care precizează că în această speţă va fi citat şi moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-17

TAGURI: Csaba Asztalos, cncd, premierul romaniei, viorica dancila,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA PSD
18 Feb 2018

Aceasta sluga a borfasului din TeleMorman (de prosti)face parte din arsenalul de analfabeti functionali pe care ii detine Romania.
Random imageUltimele stiri

loading...