2017-01-22 05:48

POLITICA


Cu politica la Parchet. Contre între şeful DNA şi liderii Opoziţiei

 |  19:13
Cu politica la Parchet. Contre între şeful DNA şi liderii Opoziţiei

Între şeful DNA şi mai mulţi lideri de partide s-aajuns la acuzaţii fără perdea. Situaţia este rezultatul unei ieşiri publice alui Daniel Morar în scopul de a pune capăt speculaţiilor privind implicareainstituţiei sale jocuri politice.

“Se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă înmod obişnuit”, a răbufnit vineri procurorul-şef. El acuza, din partea liderilorUSL şi UDMR, “forme de solidaritate condimentate cu afirmaţii făcute în totalănecunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor”. Până acum, afirmaţii de genul celor făcuteîn cazul Borbely de către politicieni treceau fie drept lucruri de la sine înţelese,fie glume inofensive. Reacţia lui Morar n-a reuşit să elimine echivocul. Dupăprima ieşire de la TVR şeful DNA a revenit ulterior la Realitatea TV pentru aindica declaraţiile care au creat presiuni asupra procurorilor. “Este vorbadespre domnul Voicu, de la liberali, în sensul că «DNA este ca şi Petrică culupul» (...), este vorba despre ce a spus domnul Kelemen Hunor, cum că «DNAeste o instituţie care distruge cariere şi de multe ori s-a dovedit că acuzaţiileerau false şi că au avut altfel de conotaţii» şi e vorba despre ce a postatdomnul Ponta, care nu vrea să se pronunţe, dar totuşi se pronunţă pe blogullui, în sensul că «oricum DNA este o instituţie total necredibilă şi Morarfavorizează diverse dosare»”, a arătat cu degetul Morar, care a precizat că celpuţin până acum, “nu există un caz Borbely”.

Vicepreşedintele BPC al PNL Mihai Voicu, autorulcaracterizării deranjante pentru procurorul-şef îşi menţine părerea că DNA numai poate fi crezută, amintind “numeroasele episoade de telejustiţie care s-audovedit a fi pe deasupra şi complet nefondate”: “caltaboşul domnului Remeş,Paul Păcuraru, Tudor Chiuariu şi altele”. Deputatul liberal se mai apără spunândcă afirmaţiile sale “fac parte din drepturile constituţionale ale jurnaliştilor,ale politicienilor" şi îl invită pe Morar că “dacă a constatat o acţiune ilegală” “să o cerceteze,în măsura atribuţiilor pe care le are".

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, îşi menţine la rândul săuacuzaţia că “se scurg informaţii care nu fac parte din procedura penală”. Nu seconsideră vinovat de presiuni, pentru că “oamenii politici trebuie să facădeclaraţii politice”. În schimb, “un procuror nu are voie să facă declaraţiipolitice”, acuză el.

Victor Ponta l-a acuzat iniţial pe Daniel Morar că “ablocat dosarele penale ale lui Sorin Blejnar, dintr-un ordin politic clar”. “Deşase ani încoace, Morar face prea multe ştiri, dar nu face dosare penale”, a răspunspreşedintele PSD după reacţia procurorului. Printr-o nouă postare, ironizează chiar“presiune uriaşă asupra justiţiei” pe care şeful DNA o simte din cauza blogului.El mai adaugă şi ideea, preluată de la Adrian Năstase că ieşirea lui Morar s-arexplica urmărirea, de către acesta, a postului de procuror general.

Din partea PDL s-a exprimat senatorul Iulian Urban.Acesta acuză UDMR că s-a românizat adoptând retorica USL şi dă ca argumentpentru independenţa justiţiei procesul pierdut de Traian Băsescu în faţa lui pesedistuluiMugurel Surupăceanu.

Şirul acuzaţiilor a pornit după ce miercuri s-a aflatcă DNA îl cercetează pe ministrul mediului, Laszlo Borbely, într-un dosar detrafic de influenţă privind renovarea unui apartament al cuscrei sale de cătreo firmă care a primit contracte de la Apele Române.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image