2018-12-10 02:57


Cum descurajează PNL traseismul. Primarul PSD din Ovidiu trece la liberali și e susținut pentru un nou mandat!

 |  10:53
Cum descurajează PNL traseismul. Primarul PSD din Ovidiu trece la liberali și e susținut pentru un nou mandat!
Marius Florian

Primarul social-democrat din orașul Ovidiu, George Scupra, a anunțat recent că la alegerile locale din acest an va candida din partea PNL! Vestea a căzut ca un trăsnet peste mai mulți liberali de la malul mării, care trebuie să înțeleagă acum că adversarii de ieri vor fi colegii de mâine! Aceasta, pe fondul „decalogului” care ar fi trebuit să facă din PNL o formațiune politică imaculată. Nici vorbă de curățenie în partid și iată că, evenimentele din ultima perioadă, scot la suprafață tot ceea ce este mai urât într-un partid care se vrea cu pretenții istorice.

Sorina Tușa, co-președintele PNL Constanța, este de părere că „noul PNL Constanța va trebui să arate că este un partid puternic, reformat, curat, cu viziune, consecvent și pregătit”.

„În opinia mea, pentru a câștiga alegerile locale, noul PNL Constanța va trebui să arate că este un partid puternic, reformat, curat, cu viziune, consecvent și pregătit pentru a aduce normalitatea pe plan local. PNL Constanța are obligația de a depăşi acea <<postură a ghiocelului>>, prin importuri de candidați sau prin executarea doleanțelor anumitor cercuri de interese. (…) Vă spun hotărât că, față de opinia publică, față de alegătorii care își pun speranța în noul PNL, față de membrii de partid și față de principiile asumate prin Decalog, liderii locali au obligația să fie consecvenți cu declarațiile pe care le fac în spațiul public. Nu este normal să practici un limbaj dublu, să condamni pe de o parte traseismul, iar pe de altă parte, să încurajezi acest mod de a face politică, din anumite rațiuni politice. Mă opun acestui tip de a face politică, pentru că nu este principial, iar pe termen lung este unul pierzător, atât pentru partid și mai ales pentru comunitatea locală. Nu este corect față de membri, față de organizație, să îți asumi în nume propriu candidaţi care nu au nici măcar adeziune semnată. Mai mult, este inadmisibil să blochezi candidaturile colegilor din partid, mai ales că, spre exemplu, la Ovidiu existau cel puțin două variante din interiorul organizației PNL”, a spus, marți, Tușa.

Joi, 7 ianuarie a.c., a avut loc inaugurarea noului sediu PNL Ovidiu, la care au fost prezenţi preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, consilieri locali. Dragomir a anunţat cu ocazia conferinţei de presă ocazionată de inaugurarea sediului că PNL îl sprijină la Ovidiu pe actualul primar, ales în 2012 din partea PSD. La rândul său, Scupra a confirmat că acceptă această susţinere şi că va fi candidatul PNL!

A doua zi, Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa l-a exclus pe George Scupra din partid, ca o reacție firească la declarațiile primarului de la Ovidiu.

Amintim că liberalii au stabilit 10 criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile locale şi parlamentare în 2016.  Între altele, aceştia trebuie să nu fie traseişti politici, să nu fie în incompatibilitate sau conflict de interese, să nu aibă datorii la stat şi nici probleme penale. Cele zece criterii completează regulile statutare şi vor fi transformate într-un proiect de hotărâre pe care Secretariatul General al PNL l-a trimis şi organizaţiilor judeţene. Decalogul a fost adoptat prin decizia Consiliului Naţional din 11 decembrie 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-12

TAGURI: primar ovidiu psd pnl, george scupra, sorina tusa, traseism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...