2018-05-24 07:07


Cum vrea GRINDEANU să schimbe statutul PREFECȚILOR: „Ne mințim de 13-14 ani...”

 |  13:11
Cum vrea GRINDEANU să schimbe statutul PREFECȚILOR: „Ne mințim de 13-14 ani...”

Prefecții vor avea funcție de demnitate publică, de secretar de stat, a anunțat, vineri, premierul Sorin Grindeanu, precizând că aceasta este una dintre modificările prevăzute în Codul administrativ.

"O să venim cu Codul administrativ, important pentru aleșii locali și nu numai, pentru tot ceea ce înseamnă administrație (...) Avem un prefect, care este înalt funcționar public (...) E greu să îi schimbăm că sunt înalți funcționari publici ș.a.m.d. Este o ipocrizie. De fiecare dată când s-a schimbat câte un (...) Guvern, s-au schimbat prefecți, subprefecți ș.a.m.d. Ne mințim de 13 ani, de 14 ani, indiferent de ce Guvern a fost la conducerea țării. (...) Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu (...) Va avea prefectul post de demnitate publică, de secretar de stat, pe salariu de secretar de stat, astfel încât schimbările să fie cât se poate de normale", a declarat Grindeanu, la Consiliul Județean Brăila, la o întâlnire de lucru cu autoritățile locale, informează Agerpres.

Potrivit șefului Executivului, va trebui găsită o soluție și pentru șefii deconcentratelor.

"Inclusiv șefii deconcentratelor sunt reprezentanții ministerelor și trebuie să aplice Programul de guvernare în județ, program de guvernare care a fost votat de oameni (...) Și aici trebuie să găsim o soluție în cel mai scurt timp, astfel încât să mergem pe aceeași linie. N-are sens să ne furăm singuri pălăria", a mai afirmat Grindeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-21

TAGURI: grindeanu, prefect, secretar de stat, functionari publici, codul administrativ

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova