2017-01-25 01:25


Cum a înăbuşit Crin mica revoltă din PNL. Alianţa PNL-PSD este gata în două-trei săptămâni

 |  15:35
Cum a înăbuşit Crin mica revoltă din PNL. Alianţa PNL-PSD este gata în două-trei săptămâni

Negocierile PNL-PSD pentru constituirea alianţei dintre cele două partideintră pe ultima sută de metri. Crin Antonescu promite că în maxim două-treisăptămâni negocierile vor fi finalizate. Vosganian, Orban, Săftoiu şi ceilalţiliberali nemulţumiţi de alianţa cu social-democraţii rămân voci singulare înPNL. Cum a redus Crin numărul potenţialilor disidenţi din partid? Le-a dat custatutul în cap, a promis funcţii liderilor din teritoriu şi l-a albit pe „Felix”,decretându-l „răul cel mai mic” din politică.

Liberalii care se opun înţelegerii cu PSD au şanse minimesă îşi impună punctul de vedere în partid. Crin Antonescu se îndreaptă cătrefinalizarea negocierilor cu social-democraţii, liderul liberal anunţând asearăcă speră ca în maxim două-trei săptămâni ele să fie încheiate.

A invocat statutul

Ludovic Orban a fost primul care a abdicat de la planullui Crin Antonescu de a face înţelegere cu social-democraţii. Fostul ministrual transporturilor a cerut ca eventuala alianţă să fie supusă unui test în PNL:votul la un Congres extraordinar. Strategia lui Orban a fost urmată imediat şide fostul ministru al finanţelor Varujan Vosganian, însă acţiunile „disidente”ale celor doi au fost înăbuşite rapid, preşedintele PNL invocând statutulpartidului, care nu prevede ca alianţele politice să fie votate de un congres,fiind suficient acordul membrilor Delegaţiei Permanente a PNL.

Le-a „golit sala”

După ce a scos statutul din sertar, Crin Antonescu le-amai oferit un motiv lui Orban şi Vosganian pentru a nu organiza congres: nunumai că un congres este în dezacord cu statutul partidului, dar nici măcar nue dorit de membrii PNL. „De data asta, bravul şi vechiul meu prieten LudovicOrban este într-un solo, dar de data asta sala e goală. E poate orepetiţie. Nu se pune problema unui Congres extraordinar pentru că nu doreştenimeni. Nu e nevoie, statutar, de un Congres extraordinar. N-aş avea absolutnimic împotrivă. Am un singur impediment: timpul. De-asta nu fac un Congresextraordinar: timpul şi, s-o spunem, cheltuiala. Un congres înseamnă cheltuialăşi suntem vai de capul nostru oricum”, a explicat Antonescu la Realitatea TV. Explicaţia„sălii goale” în care „cântă Orban” este simplă: în teritoriudeja se fac planurile pentru funcţiile publice: primării şi preşedinţi deConsilii Judeţene.

L-a albit pe „Felix”

Nemulţumirile liberale au fost îndreptate nu doarîmpotriva alianţei cu PSD, ci şi împotriva celei recent constituite cu PC,partidul de buzunar al lui Dan Voiculescu. Alături de Orban şi Vosganian,împotriva înţelegerii cu conservatorii au votat şi fostul premier Călin PopescuTăriceanu, dar şi deputata Adriana Săftoiu. Motivul principal al opoziţieiacestora a fost o persoană - Dan Voiculescu. Apropierea lui Crin Antonescu, pânănu demult un antisecurist declarat, de Voiculescu, care apare în documentele dela CNSAS cu numele conspirativ „Felix”, i-a adus preşedintelui liberal criticinu doar din propriul partid, ci şi din partea opiniei publice. Însă Crin a avutşi aici o rezolvare a problemei: l-a „albit” pe Voiculescu, numindu-l răul celmai mic din politică. „Trăim nu în cea mai bună din lumile posibile, ci înlumea asta, cu această scenă politică, cu aceşti jucători politici, cu acesteopţiuni, cu aceste alegeri mereu şi mereu de «rău mai mic»”, a susţinutAntonescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image