2017-01-24 15:18


Adio dezertare din Parlament

 |  21:00
Adio dezertare din Parlament

PDL a anunţat ieri în mod oficial că la nivelul Coaliţiei de guvernare s-a decis comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare de anul viitor. Opoziţia anunţase încă din octombrie că dacă Guvernul va decide comasarea alegerilor, ei se gândesc în mod serios la o retragere din Parlament.

Crin Antonescu a intrat ieri-dimineaţă în şedinţa conducerii USL cu o propunere radicală, care i-a lăsat perplecşi pe toţi: „Să ne dăm demisia din Parlament!”. Gestul - ne-au relatat surse din cadrul Opoziţiei - ar avea rostul de a trage un semnal politic de alarmă cu privire la decizia Guvernului, anunţată oficial tot ieri-dimineaţă, de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, undeva pentru finele anului viitor. Propunerea a fost primită - spun sursele citate - cu destul de multă răceală din partea celor prezenţi la şedinţă. În afară de Victor Ponta, care ar fi preferat să tacă în ceea ce  priveşte acest punct de pe „ordinea de zi”, Crin Antonescu a fost nevoit să facă faţă unei „opoziţii” chiar din interiorul partidului pe care-l conduce. Liberalii Puiu Haşotti şi Eugen Nicolăescu s-au opus ideii de demisie colectivă - spun sursele noastre. De altfel, Nicolăescu a explicat ulterior, public, că există şi alte variante posibile de protest în afara demisiei. „Retragerea din Parlament este o alternativă, dar nu ştiu dacă este singura posibilă. (...) Putem să facem o strângere de semnături de câteva milioane prin care să arătăm ce vrea poporul“, a spus Nicolăescu.

Argumentele lui Duşa

Cel care a potolit elanul liberalului Antonescu a fost Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD. Sursele citate ne-au relatat că Duşa a invocat trei argumente împotriva propunerii cu demisia colectivă. Primul ar fi de natură financiară. “Din analizele noastre, doar vreo 10 parlamentari ar avea din ce să trăiască dacă e să demisionăm mâine”, ar fi spus Duşa, care s-a arătat sceptic cu privire la voinţa unora dintre parlamentari. Tot el a explicat că, în cazul unei demisii colective, Guvernul ar organiza „imediat” alegeri anticipate în colegiile din care ar demisiona parlamentarii Opoziţiei. “Şi tare mi-e teamă că după aceste alegeri vor câştiga un număr suficient de parlamentari cu care să facă cele două-treimi din Parlament pentru a modifica şi Constituţia după cum vor ei”, ar mai fi spus Mircea Duşa. În fine, cel de-al treilea argument e de natură politică: „Demisia nu are nici un sens”.

Acestea sunt motivele pentru care ieri, în conferinţa de presă de după şedinţa conducerii USL, Crin Antonescu a anunţat că Opoziţia va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe comasarea alegerilor. Reamintim, Opoziţia nu are voturile necesare pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură care ar duce la o demitere a Guvernului.

De reamintit

29 septembrie 2011. Senatorul PNL Cornel Popa vorbeşte pentru prima oară despre o demisie colectivă a Opoziţiei din Parlament. „Voi propune colegilor din PNL şi USL ca de luni să începem o grevă parlamentară, iar apoi să ne dăm demisia în bloc din acest Parlament care este tot mai lipsit de democraţie“, a declarat senatorul liberal Cornel Popa.

3 octombrie 2011. Copreşedintele USL, liberalul Crin Antonescu, preia din zbor ideea colegului Popa. „Trebuie să recurgem la formule mai radicale de protest, și părăsirea Parlamentului ar fi una dintre ele”, afirma Antonescu. Celălalt copreşedinte al USL, social-democratul Victor Ponta, pare ceva mai prudent şi lasă să se înţeleagă că nu i-ar conveni un gest atât de radical. „De multe ori am şi eu impulsul ăsta de care vorbea şi domnul Popa - să nu credeţi că este o plăcere să stai în Parlament alături de doamna Anastase sau că ţi se dezvoltă mintea sau intelectul ascultând-o pe Anastase, însă dacă n-am fi acolo, foarte multe dintre furăciunile şi ticăloştiile lor, dvs. nu le-aţi putea afla”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-01

TAGURI: cretini opozitie, comasarea alegerilor, esec opozitie, mircea dusa, USL, alegeri 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SIR
06 Dec 2011

a mai vazut cineva doi prosti mai mari? nci macar nu vin cu ideile lor si le fac dupa ureche.si mai vor sa li se spuna "domnule"!ptiu,vomelor imputite!
OVIDIU STOENESCU
06 Dec 2011

Va asteptati la altceva?Este in stilul caracteristic al ultimelor luni cind cei doi lideri si frati de cruce inpotriva puterii care de fapt nici nu se sinchiseste de marele pericol ce il reprezinta cei doi,fac declaratii contradictorii,aiuritoare si nemobilizatoare, electoratului care doreste cu adevarat o schimbare.Totul la ei este retorica politica in care se vede ca nici ei nu cred si incearca prin vorbe si anunturi care de care mai contradictorii sa ne convinga ca tot ce spun este conform unei strategii bine gindite si coerente,cu solutii demne de incredere pentru toti care asteapta sa scape de o guvernare ce nu este capabila sa gestioneze tara intr-o perioada nefasta.Domnul Antonescu a devenit un vajnic urmas al domnului Tariceanu poreclit intr-o vreme Razgindeanu, iar domnul Ponta il secondeaza cu brio.Este rusinoasa si revoltatoare argumentatia domnului deputat Dusa M.de la psd.Saracii parlamentari nu au din ce trai daca isi dau demisia.Isi pierd fotoliile daca se merge in alegeri pe locurile ramase libere in urma demisiei.Pai domnilor opozanti nu va este rusine sa pretindeti ca majoritatea parlamentarilor vostri nu traiesc decit din indemnizatia de parlamentar?Va uscati de grija noastra ca puterea asta de doi bani va cistiga majoritatea necesara schimbarii constitutiei cind deunazi aveati siguranta ca veti cistiga alegerile si fara majoritatea tacuta asa cum a declarat liderul liberal.Ati devoalat,pentru a nu stiu cita oara ca nu va intereseaza de noi decit in masura in care aveti nevoie de votul nostru,apararea privilegiilor este piatra de capatii a activitatii voastre.Restul este retorica pentru noi,prostimea carora ne cereti sa va votam.Sinteti toti la fel si nu va deosebiti decit prin vorbe fara acoperire
NEAGOE
06 Dec 2011

Antonescu (Crin) isi reconfirma zilnic infantilitatea, impulsivitatea si lipsa de discernamant. Halal lider!
GABI
06 Dec 2011

Vai de capul nostru cu asa opozitie incompetenta!
RADU
06 Dec 2011

“Din analizele noastre, doar vreo 10 parlamentari ar avea din ce să trăiască dacă e să demisionăm mâine”....Tare asta!!!!
CIUCIUGAYA
06 Dec 2011

CU ASA CRETINI CA VOIC RETINILOR NU-i DE MIRARA CA ROMANIA SA DISPARA CA TARA IAR VOI Sa O SUGETI LA GROFI .De altfel tot acelasi lucru il face-ti si acum impreuna cu cei ce reproduc aceasta fituica imunda.
ANDREEA IONESCU
10 Dec 2011

Credeti voi ca USL-istii isi dau ciolanul din mana? Din ce mai traisec si din ce mai dau pomeni electorale? Ieri erau suparati ca nu s-a suplimentat bugetul pentru construirea de biserici (babele de la sate sunt electoratul lor) acum hop cu demisia. mai Floricica iti mai trebuie ceva creier. Mos Hasoti e mai destept.
Random image