2017-01-21 00:12

POLITICA


Cum a reuşit China cel mai mare transfer de bogăţie din lume

 |  18:03
Cum a reuşit China cel mai mare transfer de bogăţie din lume

China a reuşit să acceseze informaţii secrete de la sute de companii, universităţi, agenţii guvernamentale din întreaga lume prin intermediul iBahn, un provider de internet pentru industria hotelieră. Hackerii chinezi au intrat în conturile de e-mail ale directorilor şi antreprenorilor cazaţi în cadrul întrunirilor de afaceri în hoteluri aparţinând lanţului Marriott, care oferea clienţilor săi servicii prin iBahn.

Odată intraţi în conturile persoanelor vizate, grupul de elită de spioni cibernetici chinezi s-a putut conecta la reţelele a sute de companii având acces la milioane de informaţii, precum secrete de stat şi militare, planuri şi cifre de afaceri. Au fost vizate sectoare precum industria aerospaţială, de semiconductori, produse farmaceutice şi biotehnologie. Dovezile publice ale SUA împotriva Chinei au fost colectate de către comunitatea de informaţii de-a lungul mai multor ani. Detaliile rămân clasificate. Interceptarea urmelor atacurilor a fost posibilă din cauza unor greşeli făcute de către spioni, potrivit serviciilor de informaţii americane. De exemplu, un ofiţer de rang în Armata Populară de Eliberare a Chinei a folosit acelaşi server utilizat în operaţiuni de cyberspying pentru a vorbi cu amanta sa.

China a făcut din spionajul industrial o parte integrantă a politicii sale economice, furtul de secrete ajutând-o să depăşească SUA şi alţi concurenţi străini în scopul de a deveni cea mai mare economie din lume, potrivit oficialilor din serviciile secrete americane. Calcularea daunelor pentru ţările supuse atacurilor informatice poate fi cu greu estimată, pentru că depinde de cât de eficient şi rapid pot integra hoţii datele furate în produse concurente. Cu toate acestea, autorităţile spun că este vorba despre cel mai mare transfer văzut vreodată într-o perioadă scurtă de timp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18

TAGURI: China, atacuri informatice, secrete, companii, SUA, Mariott, IbahnComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image