2017-01-19 10:58

POLITICA


Cum au aflat agenţiile străine coordonatele bazelor secrete ale SUA

 |  17:11
Cum au aflat agenţiile străine coordonatele bazelor secrete ale SUA

Google începe să devină pericol public pentru forţele militare. După ce a dezvăluit secrete militare ale Chinei, gigantul motor de căutare a fost acuzat din nou de compromiterea securităţii naţionale a SUA după ce a expus poze cu o bază militară secretă până acum, amplasată în statul Nevada. Fotografiile pot fi vizualizate de orice utilizator de internet.

Prin intermediul aplicaţiilor Google, oricine, implicit şi forţele militare străine, are posibilitatea de a căuta imagini prin satelit pentru a inspecta secretele avioanelor de spionaj americane.Google Maps a expus detalii despre o bază aeronautică: o pistă de aterizare, patru hangare, perimetrul de securitate şi clădirile în construcţie, un avion fără pilot. Pista, amplasată pe Lacul Yukka din Nevada, este folosită pentru a testa dronele R-170 (care reprezintă cele mai avansate modele de acest tip),similare celei capturate de forţele iraniene săptămâna trecută.

Cedric Leighton, colonel în rezervă din armata americană, a declarat pentru site-ul foxnews.com că „Google face publice imagini care pe vremuri erau rezervate numai forţelor militare şi serviciilor secrete. Iranienii ar fi foarte interesaţi de aceste imagini pentru că le-ar da detalii despre cum ne programăm noi misiunile de supraveghere cu ajutorul dronelor“. Potrivit lui Leighton, după ce imaginile au fost făcute publice, toate agenţiile străine ştiu coordonatele exacte ale bazelor americane.

Odată cu pierderea dronei RQ-170 în Iran, au crescut temerile cu privire la modul în care aceste imagini ar putea ajuta ţările care sunt ostile SUA să posede tehnologii militare. Potrivit unor experţi, legislaţiile naţionale nu se aplică deasupra atmosferei, şi publicul larg are acum acces la imagini din satelit, iar acest drept nu poate fi interzis. Totuşi, guvernele pot introduce anumite coduri care ar bloca accesul la informaţii secrete.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: Google Maps, secrete militare, imagini baze SUA, drone, securitate naţionalăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image