2017-01-20 22:12

POLITICA


Cum calcă Victor Ponta pe urmele lui Mircea Geoană

 |  14:38
Cum calcă Victor Ponta pe urmele lui Mircea Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut recent oafirmaţie care ar putea să-l coste voturi importante. El a declarat vineri că,după ce vor ajunge la guvernare, social-democraţii nu vor mai numi oameni înadministraţia publică pe criterii politice. Dacă Ponta şi-ar pune în aplicareplanul, efectul ar fi demobilizarea militanţilor PSD, lucru pe care el însuşiîl recunoaşte. În trecut, şi Mircea Geoană a reuşit să demobilizeze activiştiide partid prin afirmaţii politice „neinspirate”. Este vorba despre momenteledin campania din 2004, când Geoană susţinea în oraşele din vestul ţării că dacăPSD va câştiga alegerile, atunci UDMR va fi alături la guvernare, declaraţiicare au produs pierderea electoratului ardelean. Reamintim că acestea au fostafirmaţiile în urma cărora Mircea Geoană a fost catalogat de Ion Iliescu drept„prostănac”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus,vineri, femeilor social-democrate că USL nu va numi în deconcentrate oameni pecriterii politice după ce va ajunge la guvernare. „Vreausă fac un apel la dumneavostră să vă pregătiţi nu numai pentru partea decampanie, dar să pregătiţi organizaţia de femei pentru un principiu de lacare nu vom abdica de data asta în nici un caz, nu mai schimbămoamenii PDLcu oamenii PSD şi ai PNL, o să schimbăm oamenii PDLcuoameni care sunt din sistem şi care se pricep la acel sistem, nu maiaducem pe nimeni din afară doarpentru că a muncit în campanie saupentru că este militant de partid dacă nu are legătură cu domeniul, cueducaţia, cu sănătatea,cu mediul”, le-a spus Victor Ponta femeilorsocial-democrate la reuniunea Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei deFemei, forumul de conducere al doamnelor pesediste.

El însuşirecunoaşte

Victor Ponta admite că dacă intenţiile sale -de a nu mai numi oameni în funcţii publice pe criterii politice - vor devenirealitate, atunci este probabil să piardă din sprijinul activiştilor. „Sigur,poate să sune pentru unii din militanţii noştri destul de prost: «Păi cum eumuncesc în campanie şi după aia nu-mi daţi funcţie?». Nu. Nu. Funcţiileşi conducerea structurilor deconcentrate - cu excepţia, bineînţeles,a miniştrilor şi a secretarilor de stat care sunt funcţii politice - toatecelelalte trebuie să fie ale oamenilor din sistem şi cred că ţine foartemult de organizaţia de femei să identificaţi oamenii din sistem care suntşi corecţi, care sunt şi bine pregătiţi, sunt şi respectaţi de restulsistemului şi care se apucă de o treabă serioasă indiferent de ce partid estela guvernare o perioadă sau alta. E o schimbare fundamentală pe care vremsă o facem, vă adresez apelul ăsta, pentru că sunt convins că sunt foarte,foarte multe doamne în toate sistemele acestea publice care au şirespectul colegilor şi pregătirea profesională necesară. (...) Dacă nutrecem în prima lună la meritocraţie şi rămânem la partitocraţie, eu cred că osă eşuăm în orice ne propunem şi o să-i dezamăgim pe oameni foarte tare”, a maiexplicat liderul PSD.

Geoană, prostănac” din cauza afirmaţiilordemobilizatoare

În campania electorală din 2004, MirceaGeoană făcea şi el o serie de afirmaţii care, nu numai că produceaudemobilizarea electoratului, dar îi aduceau fostului ministru de externe şicelebra etichetă de „prostănac”. El promitea atunci căUDMR va fi invitată la guvernare dacă PSD va câştiga alegerile. Promisiunilelui Geoană au provocat la vremea respectivă iritarea lui Ion Iliescu într-atâtde tare, încât fostul şef de stat îl numea pe acesta „prostănac” în plinăşedinţă a grupului senatorial PSD. „Mircea Geoană s-a purtat ca unprostănac între cele două tururi de scrutin ale prezidenţialelor, când s-a dusprin ţară şi a spus că UDMR va fi alături de PSD la guvernare”, spunea Iliescupe atunci, de faţă cu colegii pesedişti. El apreciase că aceste afirmaţii alelui Mircea Geoana au dus la pierderea unui număr important de voturi înTransilvania, ceea ce, în final, a însemnat pierderea alegerilor prezidenţialede către Adrian Năstase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-09-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image