2017-01-18 12:01

POLITICA


Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte

 |  19:53
Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte

Ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea, face dinnou o investiţie care nu funcţionează. Este vorba despre bazinul sportiv acoperitde la Câmpina. Un OZN care a costat aproape 6 milioane de lei, după cum spun oficialiiministerului. Inaugurată cu mare pompă de Emil Boc, flancat de Elena Udrea şi RobertaAnastase, piscina stă închisă încă de la prima zi de după tăierea pangliciiportocalii. De ce se întâmplă asta? Preocupate să fure ochii electoratului lainaugurare, capetele înalte de la PDL au uitat un detaliu minor, dar important - nu se poate angaja personal care să întreţină piscina. Nu este prima dată când GuvernulBoc pune căruţa înaintea boilor. Reamintim de sălile de sport construite însatele fără canalizare. Sau de celebra telegondolă pentru schiori de la Vulcan,construită înainte de amenajarea pârtiei de schi.

Bazinul sportivinaugurat la Câmpina acum două săptămâni stă închis încă din prima zi. Piscina acostat 5.499.113lei cu TVA şi a fost construită de Compania Naţională de Investiţii în cadrul Programului„Bazine de înot”. Primarul PDL Câmpina, Horia Tişeanu, şi-a dat seama că nu poate angajaoameni pentru a-l întreţine, posturile în administraţia publică fiind, conformlegii, blocate în acest moment. Revelaţia lui Tişeanu este una extrem detardivă, ea venind abia după ce bazinul a fost deja inaugurat cu mare pompă.Nici premierul Emil Boc, nici ministrul Elena Udrea sau Roberta Anastase,preşedintele Camerei Deputaţilor nu au fost mai rapizi în gândire decâtprimarul pedelist. Pe 27 mai, ei s-au deplasat cu alai la Câmpina pentru a facevaluri de campanie. Au tăiat panglica portocalie a bazinului, au vorbit desprecum vor face elevii câmpineni înot în minunata piscină şi au jucat ping-pong.Nu au scos, în schimb, nici un cuvânt despre faptul că bazinul nu va fifuncţional.

Privaţii, gata să înoate în bani

Deşi investiţias-a făcut din bani publici, ea poate fi o bună sursă de profit pentru nişteafacerişti privaţi. Angajaţii Primăriei Câmpina confirmă pentru „Puterea”această ipoteză. Ei susţin că va avea loc o şedinţă a consiliului local, în urma căreia se va decide ce soluţie se valua pentru ca piscina să devină funcţională. Variantele pe care autorităţilelocale le iau în calcul sunt două. Una dintre ele ar fi reorganizarea schemeide personal a Primăriei Câmpina, astfel încât să fie alocat personal în scopulîntreţinerii bazinului. Cea de-a doua variantă ar fi ca primăria să contractezeserviciile unei firme private care să se ocupe de piscină. Şedinţa consiluluiurma să aibă loc joi (ieri, n.r.) după-amiază. Până la închiderea acesteiediţii a ziarului „Puterea” nu ni s-a comunicat o eventuală decizie.

Udrea se spală pe mâini

MinisterulDezvoltării pasează vina exclusiv în curtea primarului Horia Tişeanu. „Noi amconstruit acest bazin, iar primarul s-a trezit cu un OZN în curte şi nu ştie cesă facă cu el. Din nefericire, conform legislaţiei, ministerul nu poate facenimic în cazul ăsta. E treaba primarului de acolo să găsească soluţii”, adeclarat pentru „Puterea” Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al instituţieiconduse de Elena Udrea. Întrebat ce fel de penalităţi va impune ministerulpentru bâlbâielile din acest caz, oficialul MDRT ne-a declarat că ministerul numai are nici un fel de autoritate asupra piscinei şi că, prin urmare, nu vaimpune nici un fel de penalitate. „Ministerul nu poate (impune sancţiuni). Noi,prin Compania Naţională de Investiţii, am avut următoarele sarcini: să-lconstruim şi să-l predăm. Din momentul în care el a fost predat, bazinul de laCâmpina este un bun al comunităţii locale. Iar responsabile de administrarealui sunt autorităţile locale din Câmpina. Comunitatea locală este cea care lepoate sancţiona”, ne-a mai spus Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al MDRT.

Cum arată OZN-ul

„Bazinul are o adâncime variabilă între1,20 şi 1,80 m şi o dimensiune de 25 * 12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de2,5 m lăţime şi cu blocstarturi la capătul de 1,80 m adâncime, în conformitatecu normele europene. De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înotvor avea acces la 2 vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotărimoderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar.Totodată, în clădirea care adăposteşte bazinul de înot se regăseşte şi uncabinet de prim-ajutor. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane,construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase deelevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere. Construcţia estedestinată uzului didactic, cu posibilitatea de utilizare publică în afaraorarului şcolilor din localitate, şi nu se adresează activităţilorcompetiţionale. În municipiul Câmpina există 8 şcoli generale şi 5 licee încare studiază aproximativ 7.500 de elevi care vor beneficia de bazinul deînot”, este descrierea bazinului aşa cum apare ea pe pagina oficială deinternet a ministerului dezvoltării.

Deochii lumii

Inaugurarea bazinuluia avut loc pe 27 mai, în prezenţa premierului, a ministrului Udrea şi aRobertei Anastase (deputată de Prahova). La inaugurare, Emil Boc şi-a dat jossacoul de premier şi a încins o partidă de ping-pong cu primarul Tişeanu încurtea de lângă clădirea unde se află piscina. Scorul meciului a fost ţinut deElena Udrea, în final Emil Boc fiind declarat câştigător. Elena Udrea şiRoberta Anastase au venit îmbrăcate în roşu şi ţinând în braţe câte un buchetde trandafiri portocalii primiţi de la oficialităţi. După tăierea panglicii,Elena Udrea a spus fix aşa: „PSD aeşuat într-un astfel de program”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-01

Mai multe imagini:
Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte
zoom
Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte
zoom
Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte
zoom

Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte
zoom
Cum face PDL investiţii în dezvoltare. OZN-ul construit de Udrea la Câmpina nu porneşte
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image