2017-01-20 22:15

POLITICA


Cum fură China secrete de afaceri din SUA

 |  15:35
Cum fură China secrete de afaceri din SUA

În timpul turneului în SUA a vicepreşedintelui chinez Xi Jinping, senatorul John Kerry a acuzat o companie chineză de falimentarea unui concurent din SUA după ce a a obţinut informaţii secrete cu ajutorul unor hackeri, scrie „Business Insider“. Şi acesta este doar vârful aisbergului, susţine Kerry, care acuză China că este implicată în atacuri cibernetice, spionaj şi  furt.În ultima perioadă au apărut tot mai multe informaţii despre hackeri care fură informaţii despre companiile rivale din SUA, fiind sprijiniţi chiar de Guvernul chinez.

Companiile americane sunt victimele unui adevărat „măcel de intruziuni în reţelele lor de calculatoare, care au originea în China“, potrivit unui raport al Departamentului Naţional pentru Contraspionaj (NCE). Documentul arată că statul chinez  încearcă să-şi construiască un mediu de afaceri folosind tehnologia, cercetările şi inovaţia SUA. Compania menţionată de Kerry este specializată în energie eoliană. Cel mai mare client al său era compania chineză Sinovel – asta înainte ca Sinovel să fie acuzată că a mituit un anjagat al Superconductor pentru ca acesta să fure softwear-ul companiei americane şi să-l dea chinezilor. În cazul atacurilor cibernetice, hackerii chinezi pot produce ravagii în interiorul sistemelor informatice ale firmelor americane, iar în unele cazuri aceste programe pot trece nedetectate ani întregi.

China neagă acuzaţiile. Dar specialiştii susţin că astfel de atacuri de amploare împotriva marilor companii nu ar putea avea loc fără sprijinul Guvenului de la Beijing. Ce impact au furturile asupra firmelor americane? Unii experţi susţin că statul chinez fură informaţii sensibile în valoare de 400 de miliarde de dolari în fiecare an, însă adevărata valoare a pagubelor este greu de estimat. Raportul NCE citează cazul producătorului de vopseluri Valspar, care a pierdut 20 de milioane de dolari  după ce un rival chinez i-a furat informaţii confidenţiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: China, hackeri, furt, spionaj, informaţii secrete, sua, companii, acuzaţiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image