2017-01-18 10:05

POLITICA


Cum l-a ratat gherila pesedistă pe Traian Băsescu. PSD ar fi vrut să-l huiduie luni pe preşedinte, dar n-a mai reuşit

 |  20:07
Cum l-a ratat gherila pesedistă pe Traian Băsescu. PSD ar fi vrut să-l huiduie luni pe preşedinte, dar n-a mai reuşit

Preşedintele TraianBăsescu a fost ameninţat luni de Victor Ponta că va avea parte de o primireostilă din partea social-democraţilor când va veni la Palatul Parlamentului săse întâlnească cu grupurile PDL. Deputatul Nicolae Bănicioiu a fost desemnat săorganizeze gherila pesedistă care să protesteze când ajunge preşedintele. Surprizăînsă, preşedintele Băsescu nu a fost întâmpinat luni seară de nimeni. Iată cumexplică social-democratul ratarea întregii acţiuni.

La finalul şedinţeiBiroului Permanent al PSD, Victor Ponta a aruncat bomba. PSD se pregăteşte să-lîntâmpine pe preşedintele Băsescu când acesta va veni în Parlament pentru a seîntâlni cu grupurile parlamentare ale PDL. “Când domnul Băsescu sevede cu colegii lui din PDL şi vine aici, la Parlament, să le spună ce funcţiitrebuie să mai ia pentru independenţi, domnul Băsescu trebuie solicitat directsă nu mai ceară arestarea opozanţilor politic. În modsigur îi vom spune, sperăm să nu constatăm ca şi la Iaşi şi la Focşani, că, defapt, am adus noi oameni cu autobuze şi ne huiduiau de fapt pe mine şi pedomnul Antonescu, aşa cum spunea Rodica Culcer la televiziunea lui Băsescu”, afost mesajul transmis de liderul pesediştilor. Practic, social-democraţiispuneau că nu vor să picheteze sediile PDL din Capitală, deoarece preferă săprotesteze în faţa preşedintelui Băsescu – adevăratul lider aldemocrat-liberalilor. Oana Niculescu-Mizil ne-a spus că aşteaptă să vadă cestrategie se stabileşte în şedinţa grupurilor PSD. Este celebră în partid,deoarece l-a aşteptat în urmă cu câteva luni pe preşedintele Băsescu îmbrăcatăîn haine de deţinut. La finalul întâlnirii, parlamentarii social-democraţi spuncă Nicolae Bănicioiu a fost desemnat să organizeze protestul antiprezidenţial. Deputatulne-a confirmat informaţia şi ne-a transmis că se va întoarce special de lamitingul de la Piteşti pentru a-l aştepta pe preşedintele Băsescu. Victor Pontanu a dorit să dea ochii cu şeful statului.

Cum l-a ratatBănicioiu

Surpriză mare. Mareleprotest roşu nu a existat la venirea preşedintelui, acesta intrând nestingheritla întâlnirea cu grupurile PDL. Nici picior de pesedist, ameninţarea lui VictorPonta s-a pierdut în noapte. Nimeni nu a venit să-i ceară socotealăpreşedintelui. Eroare însă. La o intrare, l-a aşteptat Nicolae Bănicioiu, doarcă pe acolo nu a trecut Traian Băsescu. “Eu l-am aşteptat şi doream să-l întrebdacă este doar preşedintele pedeliştilor şi de ce pe ceilalţi români i-a uitat.De ce nu vine să vorbească cu toate grupurile parlamentare?”, ne-a explicatsituaţia deputatul PSD. Întrebat dacă l-a văzut totuşi pe preşedintele Băsescu,Nicolae Bănicioiu a recunoscut că nu a apucat. “Lunetistul” pesedist s-apierdut în noapte, iar nimeni altcineva nu a fost lângă el. L-am întrebat însădacă social-democraţii vor să-l invite pe şeful statului la o şedinţă agrupurilor reunite ale PSD. “A fost iniţiativa preşedintelui de a vorbi cu PDL.Dacă vrea dialog cu Opoziţia, de ce nu ne-a solicitat şi nouă o întrevedere? Iniţiativadialogului trebuie să vină de la preşedinte. Noi nu-l invităm”, a precizatBănicioiu. În concluzie, ameninţarea lui Victor Ponta a fost doar un balon desăpun, gherila pesedistă s-a redus la Nicu Bănicioiu, iar acesta nu a reuşitsă-i spună nimic preşedintelui. Şeful statului a fost şi ieri prin Parlament laîntâlnirea cu grupurile parlamentare ale UNPR. Pesediştii nu şi-au dus niciacum la îndeplinirea ameninţarea. Că doar nu-i costă nimic…


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image