2017-01-24 11:11


Cum l-au “sabotat” Udrea şi Oprea pe Boc

 |  19:16
Cum l-au “sabotat” Udrea şi Oprea pe Boc

Doi miniştri aiCabinetului condus de Emil Boc nu au votat în Camera Deputaţilor legea privinddisponibilizările din cadrul Ministerului de Interne, deşi erau prezenţi însală. Cei doi demnitari, descoperiţi de senatorul Dan Voiculescu, suntministrul dezvoltării, Elena Udrea, şi ministrul apărării, Gabriel Oprea.

“Pe lângă cei aproximativ 20 de deputaţi aiPuterii, care nu au votat pentru adoptarea proiectului, au mai existat câtevacazuri extrem de interesante, care, până acum, au trecut neobservate: doideputaţi PDL şi doi miniştri, prezenţi ieri în plenul Camerei Deputaţilor, nus-au înregistrat în sistemul electronic de vot exact când se vota această lege.În schimb, au fost prezenţi şi au votat conştiincios atât proiectul care aprecedat această lege, cât şi pe cel votat imediat după. Se poate verifica pelistele publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor. Numele miniştrilor: ElenaUdrea şi Gabriel Oprea. În condiţiile în care au fost aduşi în Parlamentspecial pentru acea lege, neparticiparea la vot a fost, în mod evident, un actdeliberat, o strategie minuţios coordonată", a sesizat preşedintelefondator al PC, Dan Voiculescu, deşi nu a fost prezent la şedinţă. Teorialansată de senator este că prin această absenţă de la vot, cei doi miniştri aupus umărul la o criză guvernamentală. “Concluzia este relativ simplă: cineva sepregăteşte să îl schimbe pe domnul Boc şi are nevoie de «motive obiective».Foarte curând, acel cineva ne va anunţa, printre lacrimi, că «Emil şi-a făcutdatoria şi acum se poate retrage la partid»”, a subliniat Voiculescu. Alăturide cei doi miniştri, la votul din Camera Deputaţilor privind disponibilizăriledin Ministerul de Interne, au defectat şi o serie de deputaţi din parteaminorităţilor naţionale, din partea UNPR şi PDL. Cum Camera Deputaţilor a fostcameră decizională, disponibilizările din MAI au fost blocate până la găsireaaltei soluţii de către Guvern.

Scuze pentru absenţa de la vot

“Am susţinut Proiectul de Lege privind unelemăsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor pe anul 2011. Faptul că nu am fost înregistrat înevidenţa electronică şi nu am putut să-mi exercit votul este rezultatul uneiconjuncturi de natură organizatorică ce nu are absolut nici o legătură cususţinerea pe care eu personal şi UNPR am acordat-o legii. I-am comunicatpremierului Emil Boc toate detaliile situaţiei de la votul legii privind MAI,întrucât domnia sa este singurul în măsură să primească astfel de explicaţii.Nu au căderea să vorbească despre prezenţe şi absenţe în Legislativ persoane pecare statistica oficială le indică drept campioane ale chiulului în Parlament”,a fost explicaţia oferită de ministrul apărării, Gabriel Oprea. Şi ministrulElena Udrea susţine că nu a fost intenţionată lipsa de la votul final privinddisponibilizările din Ministerul de Interne. Ea susţine că a avut intenţia săvoteze, dar că probabil “dintr-o eroare”, votul său nu a fost înregistrat desistemul electronic din Camera Deputaţilor.

CurteaConstituţională se pronunţă

“Legea noastră de organizare ne interzice sădămconsultanţă în materie constituţională, vă pot spune doar că dacă olege pică într-osesiune parlamentară,ea nu mai poate fireadusă în discuţie în acea sesiune parlamentară”, a susţinut ieripreşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

Întâlniri de taină la partid

Premierul EmilBoc a avut marţi seară şi miercuri la prânz o serie de întâlniri cu lideriiPDL, cu miniştri şi cu secretarii de stat. Tema discuţiilor a fost remaniereaguvernamentală, care este pregătită de câteva zile de primul-ministru. Despreremanierea guvernamentală a vorbit şi preşedintele Traian Băsescu, care a spuscă aceasta va avea loc în curând.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PRIZEE
26 Mai 2011

Noroc cu Voiculescu care e cu ochii pe ei. Asa mai observam si noi cum isi bat joc de Boc Udrea si Oprea.Si altii, cu siguranta.
PEDRO23
26 Mai 2011

Planul de distrugere a Romaniei aproape de final ! Regimul turnatorului Basescu a adus Romania la FALIMENT !
CAZUL39
26 Mai 2011

Se pare ca PDL-ul a ajuns la final de drum. este timpul sa-i lase pe altii. cum ar fi crin sau voiculescu. sau piedone
NEGATIV
26 Mai 2011

viitorul lui boc e mai degraba incert.
CORNELIUS
26 Mai 2011

tot timpul gasesc niste scuze jalnice
STELIAN TUDOSE
26 Mai 2011

pdlul este in cadere libera. dupa cate tapmenii au facut, este timpul sa dispara de pe scena politica. avem nevoie de competenta, de constructie...deci, de voiculescu, antonescu
Random image