2018-10-18 04:16


Cum pot fi slavate statele sărace cu ajutorul crizei

 |  18:32
Cum pot fi slavate statele sărace cu ajutorul crizei

Criza financiară a concentrat atenţia asupra evenimentelor care se desfăşoară în jurul marilor economii din Statele Unite şi Europa care se confruntă cu dificultăţi majore. Sumele de bani enorme care sunt vehiculate în planurile de salvare a acestora au acaparat opinia publică, lăsând deoparte problemele cu care se confruntă ţările sărace. Dar pentru acestea, criza economică din prezent ar putea fi cea mai mare şansă de a rezolva problemele sociale şi economice cu care se confruntă.

Astfel, printre discuţiile care vor fi abordate în cadrul Summitului G20 se numără şi oportunitatea implementării unor proiecte majore de infrastructură în ţările din lumea a treia din Asia, Africa sau America Latină, scrie Reuters. Sursa convorbirilor o constituie un raport realizat de mai mulţi specialişti în management şi economie din state aflate în curs de dezvoltare. Unul dintre autori, ivorianul Tidjane Thiam, a precizat că studiile au arătat că profitul unor investiţii în infrastructură în ţările sărace creşte cu 20% în fiecare an. „Consecinţele sunt incredibile. Asta înseamnă că în 10 ani poţi să ai profituri de 10 ori mai mari. Nu poţi să faci asta în Occident, poate doar dacă te numeşti Facebook”, a declarat acesta.

Thiam a încercat să explice că acum este un moment mai bun decât niciodată ca statele cu economii puternice, care dispun de capital masiv, dar care au acumulat datorii enorme, pot să investească în zone unde lichidităţile lipsesc. Acesta a estimat că statele în curs de dezvoltare au nevoie de investiţii în infrastructură de 1,2 trilioane de dolari, dintre care 90 de miliarde de dolari sunt necesare numai în Africa subsahariană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...