2017-01-21 00:03

POLITICA


Cum s-a împărţit puterea în Coreea de Nord

 |  17:30
Cum s-a împărţit puterea în Coreea de Nord

Dictatura nord-coreeană va fi înlocuită de o putere împărţită între regimul militar de la Phenian, fiul desemnat moştenitor de fostul dictator decedat sâmbătă, Kim Jong-un, şi unchiul acestuia din partea mamei, Jang Song-thaek, a precizat o sursă în exclusivitate pentru Reuters.

Kim Jong-un, fiul fostului lider de la Phenian, va deţine funcţia supremă în stat, dar va împărţi mai multe funcţii cu conducători ai armatei, precum şi cu Jang Song-thaek, soţul surorii lui Kim Jong-il. Sursa, care a dorit să rămână neidentificată, dar care a furnizat şi alte informaţii care s-au dovedit a fi corecte în trecut, a precizat că riscul unei potenţiale lovituri de stat a armatei este exclus.

„Considerând tradiţia unei dictaturi bazată pe o mână de fier, nu va fi uşor pentru Kim Jong-un să accepte noua formulă de conducere. Pe de altă parte, scopul tuturor părţilor implicate este păstrarea regimului, iar Kim Jong-un este figura care garantează continuitatea acestuia”, a declarat sursa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: regim Coreea de Nord, moarte Kim Jong-il, dictatura Phenian, impartire putere Coreea de Nord, lider Kim Jong-unComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

UTU
22 Dec 2011

Arborele "ginecolocic" e cam incurcat aici. " unchiul acestuia din partea mamei,, Jang Song-thaek," sau "Jang Song-thaek, soţul surorii lui Kim Jong-il".

Adauga un comentariu

Random image