2017-01-21 17:40

POLITICA


Cum se face presă în epoca Băsescu. PDL vă prezintă reportajul model

 |  19:19
Cum se face presă în epoca Băsescu. PDL vă prezintă reportajul model

Lasfârşitul săptămânii trecute a avut loc în voievodatul familiei Ridzi din ValeaJiului acţiunea “Zilele Municipiului Petroşani”. Circa un miliard şi jumătatedin bugetul local a fost alocat pentru cele trei zile de manifestări cultural-artistice.Publicaţia “Jurnalul Văii Jiului”, aflată sub tutela primarului PDL TiberiuIacob-Ridzi, a publicat ieri un amplu reportaj elogios cu privire la acţiunea “ZileleMunicipiului Petroşani”. Articolul, intitulat “La mulţi ani,Petroşani!!!”, are doi autori, unuldintre ei fiind proaspătul purtător de cuvântal Primăriei Petroşani, Nicu Taşcă. Textul este de-a dreptul halucinant pentrucine n-a apucat să citească presa din România anilor ‘80.Pentru toţi ceilalţi este de ajuns să parcurgeţi relatareade mai jos ca să rememoraţi epoca de aur a perioadei Ceauşescu.

Cea de-a X-a ediţie a “Zilelor Municipiului Petroşani” a fost cea mai reuşită petrecere de gendin ultimii ani. Deşi prima din acest an, sărbătoarea Petroşaniului poatefi cu uşurinţă denumită evenimentul anului. Celorlalte administraţii din ValeaJiului le va fi aproape imposibil să organizeze ceva de anvergura “ZilelorMunicipiului Petroşani”. Pentru o sărbătoare de neuitat au prestat Petrica Mâţu-Stoian,Mariana Anghel, Tiberiu Ceia, dar mai ales DJ Rynno şi Sylvia, Fly Project şiinegalabilii de la Zdob şi Zdub. Formaţia din Republica Moldova a electrizatpublicul mai bine de o oră, printr-un show incendiar de hardcore moldovenesc. Afost extraordinar! Un astfel de spectacol se poate vedea eventual o dată lazece ani în Valea Jiului. N-a fost însă doar muzică de excepţie. Fiulprimarului municipiului Petroşani, Andrei Iacob-Ridzi, a luat contact cu miilede petroşăneni, după ce a fost urcat pe scena de spectacol de mama sa,deputatul Monica Iacob-Ridzi. A fost prezentat şi un mesaj social.Prezentatorul evenimentului, Ionuţ Drăgotesc, a purtat un tricou pe care erainscripţionat “Nu închideţi mineritul! Salvaţi Valea Jiului!”. A fost osărbătoare completă.Ediţia a X-a a “Zilelor Municipiului Petroşani” poate fi caracterizată printrusingur cuvânt: superlativ. Nu poate exista un cuvânt mai bun pentru omanifestare care a reunit şi şi-a premiat valorile, şi-a închis răniletrecutului, dar a şi organizat spectacole extraordinare pentru ca toţilocuitorii ei să simtă aceste zile de sărbătoare. Festivitatea de deschidere afost prilejul scoaterii la rampă a unei părţi din extraordinarul tezaur devalori de care dispune municipiul Petroşani. La iniţiativa primarului TiberiuIacob-Ridzi, nume importante ale comunităţii petroşănene au primit plachetaaniversară a “Zilelor Municipiului Petroşani”. Au fost premiaţi oameni caMircea Pascu, Nicolae Iliaş, Silvana Capriş, Titel Brăgaru, Ion Popescu,directori de ziare şi televiziuni ş.a. O surpriză extraordinară a fostinvitarea şi premierea foştilor primari ai municipiului, atât de dinanite deRevoluţie, cât şi din perioada postdecembristă, astfel că au primit plachetaaniversară oameni ca Septimiu Krausz, Gheorghe Stoicuţa, Gheorghe Berca şiGheorghe David. “Am decis să premiem şi primarii din perioada comunistă, deoarececred că, după 20 de ani, a venit vremea să ne reconciliem cu trecutul. Prinurmare, şi acei oameni care au fost în fruntea municipiului nostru merită săfie premiaţi pentru ceea ce au făcut pentru comunitatea noastră”, a explicatdemersul primarul municipiului Petroşani.

Oaspeţi de pestehotareCaorice eveniment care se respectă, “Zilele Municipiului Petroşani” au beneficiatde prezenţa unor reprezentanţi ai oraşelor înfrăţite. Au sosit la Petroşanipentru a lua parte la sărbătoare reprezentanţi ai oraşului Varpalota (Ungaria),Smedjebacken (Suedia) şi Ponte Nelle Alpi (Italia). Ultimele două delegaţii auasistat la ceremonia de deschidere, însă delegaţia de la Varpalota, deşi aajuns mai târziu, a avut în componenţa sa pe viceprimarul Katona Csaba. Fiecaredelegaţie a fost primită de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, având posibilitateade a purta discuţii despre dezvoltarea relaţiilor dintre oraşele înfrăţite.Excelenta relaţie dintre Petroşani şi Varpalota a fost dată exemplu şicelorlalte delegaţii, edilul petroşănean exprimându-şi dorinţa ca toaterelaţiile dintre Petroşani şi oraşele înfrăţite să se ridice la acelaşi nivel.

Competiţii sportivePeparcursul sărbătorii municipiului Petroşani, doritorii au putut lua parte lamulte competiţii sportive. Au fost organizate campionate de fotbal, table, şah,dar şi competiţii de cros şi atletism. Cei mai buni concurenţi au fost premiaţichiar de edilul-şef al municipiului.

Spectacole şi voiebunăSpresfârşitul săptămânii, petroşănenii au fost invitaţi să petreacă şi alături denume cunoscute ale muzicii populare şi uşoare româneşti. Vineri a fost ziuafolclorului, petroşănenii prinzându-se în hore alături de Petrică Mâţu-Stoian,Tiberiu Ceia, Traian Ilea, precum şi alte nume consacrate ale muzicii populare.Momentul inedit al serii a fost urcarea pe scenă a celui mai nou membru alfamiliei primarului municipiului Petroşani, Andrei-Carol, care a fost prezentatpetroşănenilor de către părinţii lor, Monica şi Tiberiu Iacob-Ridzi. Sâmbătă avenit rândul muzicii moderne, iar pe scenă au urcat Fly Project, Celia, DJ Rynnoşi Sylvia. Fiecare artist invitat şi-a făcut foarte bine treaba, reuşind săcreeze multă bună dispoziţie miilor de oameni prezenţi la concert. Seara s-aîncheiat în acordurile celei mai aşteptate trupe: Zdob şi Zdub. Ca de fiecaredată, moldovenii au ridicat publicul în picioare cu show-ul lor incendiar.Duminică, scena le-a aparţinut talentelor locale, care au încântat şi elepublicul.

“Amvăzut la Petroşani o altă gândire, o altă poziţionare faţă de trecut şi oviziune a viitorului prin prezent. Eu am un ataşament deosebit pentru ValeaJiului. Obiectivul meu este ca localităţile din Valea Jiului să trăiască şi săse dezvolte, iar pentru asta trebuie să nu mai avem încredere în oamenii carevorbesc mult şi promit. Voi pune bazele unui parteneriat cu comunităţilelocale, care în câteva luni va naşte ceva bun”, a declarat Ion Popescu,preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale “Meridian”, cetăţean de onoareal municipiului PetroşaniAu consemnat Alexandru Ionescu şi NicuTaşcă

sursa: Jurnalul VăiiJiului


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image