2019-02-23 05:37


Cum se împart banii publici în Dâmboviţa. Pentru bazele sportive, primarii PDL au încasat 91% din fonduri

 |  16:14
Cum se împart banii publici în Dâmboviţa. Pentru bazele sportive, primarii PDL au încasat 91% din fonduri

Adrian Năstase acuză actuala Putere de tratament discriminatoriuşi abuz de putere asupra reprezentaţilor PSD din teritoriu. Potrivit acestuia,cei asupra cărora se răsfrânge acest „tratament incredibil” sunt chiar locuitoriidin comunele şi oraşele conduse de social-democraţi. Năstase îl acuză pepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, de o permanentăacţiune de intimidare şi presiune asupra aleşilor locali PSD pentru ca aceştiasă treacă în tabăra adversă, PDL. În plus, acesta atrage atenţia atât asuprarepartiţiilor inechitabile a fondurilor primite de la Consiliu Judeţean şi dela Guvern, cât şi asupra dirijării banului public de către democrat-liberalispre clientela PDL. Cât despre consolidarea poziţiei PDL în Dâmboviţa, Năstaseacuză democrat-liberalii de o „epurare politică fără precedent” prin reducereanumărului de salariaţi pe criterii politice.

Pentru a susţine această declaraţie, fostul prim-ministrual României publică pe blogul său date oferite de colegii săi din judeţulDâmboviţa. Potrivit acestora, sumele pentru finanţarea Programului dedezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural s-au împărţit astfel: pentru PSD,care are 42 de primari, s-au alocat 28% din suma totală de 9.506 lei. PDL, deşiare cu 2 primari mai puţin, a primit 65%, PNL cu 4 primari - 2%, iar PNG cu unprimar a primit 5%. Pentru programul de dezvoltare a unor baze sportive înmediul rural din suma de 2.726 lei, PDL a primit aproape toţi banii, mai exact91% din ei, iar PSD restul de 9%. Năstase mai scrie că din 33 de localităţiPSD care au primit bani pentru echilibrarea bugetelor locale, 25 au sumelecuprinse între 4 şi 10 mii lei, pe când primăriile cu aleşi PDL au primit sumecuprinse între 20 şi 99 mii lei. Cât despre finanţareaunor obiective ale unor unităţi administrativ-teritoriale, PDL a beneficiat deîntreaga sumă de 400 de lei. În privinţa cheltuielilor de capital pentruunităţile de învăţământ din suma totală de 2.130 lei acordată judeţuluiDâmboviţa, 16% au fost acordaţi social-democraţilor, 74% pentru PDL, 8% cătreliberali şi 2% pentru PNG.

ÎnDâmboviţa, din 14 proiecte, 10 au fost ale primarilor PDL, 3 PSD şi 1 PNG.Proiectele PDL şi PNG finanţate au ca firme de consultanţă firmele actualuluişef al Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală, Mihai Vadan (6) şi prefectuljudeţului Dâmboviţa (4). Adrian Năstase mai spune că în judeţul Dâmboviţaexistă locuri de joacă de aproximativ 26,5 miliarde lei, costuri „umflate” defirmele clientelei PDL implicate în realizarea acestor lucrări. Tot „umflate”au fost şi costurile bazelor sportive în localităţile PDL. Un teren de handbala costat aproximativ 200.000 de euro. Pentru achiziţia de centrale termice înunităţile de învăţământ PDL este dispus să plătească 2,2 milioane de euro.

Potrivitfostului prim-ministru, în urma acestor nereguli de ordin financiar şiadministrativ, majoritatea unităţilor conduse de primari PSD înregistreazărestanţe mari în decontarea lucrărilor executate pentru: şcoli, sisteme dealimentare cu apă, reabilitarea drumurilor comunale, alte lucrări deinvestiţii. În plus, centrele medico-sociale din localităţile conduse deprimari PSD au fost lăsate fără finanţare, acestea înregistrând restanţesalariale de 4-5 luni şi mari întârzieri la plata utilităţilor şi afurnizorilor de servicii/medicamente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...