2017-01-24 17:21


Cum se încurcă PSD în datorii

 |  18:07
Cum se încurcă PSD în datorii

De trei ani încoace, datoriile acumulate de PSD sunt prilej pentru oficialii partidului de a se contrazice cu privire la cifre şi de a se învinui reciproc pentru achitarea acestora. Cum nu au ajuns la un rezultat, executările silite pentru PSD au fost demarate.

Datoriile figurează din timpul campaniei electorale 2009, către RAPPS, Apa Nova, Enel, Romagaz, Partidul Socialiştilor Europeni, chirii ale sediilor sau firme private mari. Victor Ponta, Mircea Geoană, Liviu Dragnea, fostul trezorier Aristide Roibu s-au tot contrazis pe această temă. Acum două zile, Ponta a declarat că a început executarea silită pentru una din datoriile de 2 milioane de lei ale PSD către o firmă privată. Datoria este - susţin astăzi oficialii PSD - din campania electorală 2009 a lui Mircea Geoană, care a lăsat partidul cu datorii de 6,6 milioane de euro. În aprilie 2011, Ponta preciza că s-au plătit datoriile către furnizorii de servicii:RAAPPS, Enel, la Romgaz şi APA-CANAL. Ponta explica atunci: “Din cele 6,6 milioane de euro, doar un miliard de lei vechi este din perioada 2000-2004, restul, din 2005 până la 31 decembrie 2009. Situaţia trebuie rezolvatăde către cei care au creat-o, Mircea Geoană şi fostul nostru trezorier, Aristide Roibu”. Mircea Geoană reacţiona: “Datoriile sunt ale partidului, nu ale mele personal”.

Sumele datoriilor PSD au fost altele de fiecare dată. Astfel, în martie 2010, suma datorată era de 1,2 milioane de euro, deşi în aprilie 2010, într-un interviu pentru HotNews, Victor Ponta recunoştea că datoriile depăşeau două milioane de euro. Apoi, în martie 2011, suma s-a micşorat. Liviu Dragnea a declarat că datoriile sunt de un milion de euro. În aprilie 2011, concluzia unui audit financiar era: datorii de peste 6 milioane de euro. Cu toate astea, PSD a anunţat zilele trecute că îşi va achita datoriile. Cum? Ei ştiu, probabil se vor încurca în declaraţii, în continuare, în timp ce executările silite curg.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BASESCU
22 Noi 2011

Daca se castigau alegerile datoriile erau deja achitate . Intrebare : din ce fonduri ? Poate sa ne raspunda cineva ?
Random image