2019-02-22 09:08


Cum se iubesc Puterea şi Opoziţia când nu-i vede lumea

 |  20:02

“Nu suntem în Parlament ca să ne iubim”,spunea Roberta Anastase despre relaţia dintre Putere şi Opoziţie. Adevărul estecă nu se iubesc decât atunci când nu sunt filmaţi, iar şedinţa de plen de ieride la Camera Deputaţilor a demonstrat acest lucru.

La doar câteva minute după declaraţiilebelicoase din plen presărate cu jigniri ale deputaţilor Opoziţiei pe hol sau înspatele prezidiului se desfăşurau scene duioase de amor politic, întreparlamentarii de la PSD, PNL şi PDL. “Există o decizie a grupului PNL ca, atâttimp cât nu recunoaşteţi că aţi furat la votul pe Legea pensiilor, că atât timpcât dumneavoastră furând voturi conduceţi lucrările Camerei Deputaţilor, grupulnostru parlamentar nu va participa la asemenea dezbateri dezastruoase”, i-aspus plin de venin deputatul liberal Eugen Nicolăescu Robertei Anastase chiarla începtul plenului, după care liberalii şi-au luat tălpăşiţa. Cu doar câtevasecunde mai târziu, alţi doi deputaţi liberali Călin Popescu Tăriceanu şi GeogeScutaru, îşi dădeau mâna călduros şi discutau lung, în spatele prezidiului cuSever Voinescu, nimeni altul decât cel pe care liberalii îl acuzau că a furatvoturi la Legea pensiilor alături de Roberta Anastase. Cei trei au statliniştiţi de vorbă timp de câteva minute bune după care şi-au luat “la revedere”,iar Voinescu s-a aşezat liniştit la locul său de secretar de şedinţă alături deRoberta Anastase. După ce a ieşit PNL-ul din sală a venit PSD-ul. Pus pescandal. Liderul deputaţilor social-democraţi Mircea Duşa a luat-o şi el într-oserie pe Anastase, că e aşa şi pe dincolo, că îi ameninţă că le taieindemnizaţiile, deşi ar trebui să încerce să deblocheze lucrările Camerei. Apoişi-au luat şi ei tălpăşiţa mimând lehamitea. Nu s-au mai obosit să urce în lojăsă-şi supravegheze rivalii, aşa cum anunţaseră cu o zi înainte. S-au strâns pehol în grupuri gureşe şi s-au pus pe dezbătut problema cu tăierea de bani. Auuitat-o însă în sală pe Aura Vasile, cea mai vocală dintre parlamentarii PSD,care, surpriză, a rămas la o discuţie între patru ochi tot cu Sever Voinescu.Şi tot în spatele prezidiului. De la distanţă, păreau doi îndrăgostiţi. Ea îiexplică ceva uşor bosumflată, el o priveşte cu ochi galeşi, ea se înmoaie, dădin mână fără vlagă, el gesticulează calm şi înţelegător, ea continuă săvorbească, el o atenţionează din deget, ea se repede la urechea lui şi îiciripeşte timp de câteva secunde secretos. În sfârşit, el o aprobă din cap. Eapleacă după colegii de partid, el se aşează liniştit lângă Roberta Anastase. Întot acest timp, în bănci se mai consuma o scenă “de ură înverşunată” întrePutere şi Opoziţie. Deputatul PC Bogdan Ciucă, care trebuia să fie de mult înboicot se sfătuia tihnit cu deputatul PDL Danile Buda ca doi buni colegi de Comisiejuridică. Cei doi au stau în banca lui Buda şi au discutat de parcă nimic nus-ar fi petrecut pe pământ, întorşi unul către celălalt ca doi şcolarişturlumbatici.

Bejinariu: “Se pişăpe noi!”

PDLa schimbat tactica de abordare. A renunţat la ameninţările cu tăierea dinindemnizaţii şi a deschis ambasadele. Cezar Preda a venit ca “din întâmplare”la grupul de deputaţi PSD aflaţi pe hol şi a încercat să-i convingă pe aceştiasă se întoarcă în sală, că “acolo se pot rezolva toate divergenţele”. “Vă rog eu,veniţi înăuntru!”, i-a îndemnat Preda pe social-democraţi. “Ce să vorbimînăuntru? Se pişă pe noi”, a replicat din tabăra cealaltă Eugen Bejinariureferindu-se la Roberta Anastase. Preda a insistat că PDL vrea pace, dar în nciun caz nu are de gând să renunţe la Anastase. După alte discuţii şi miciglumiţe Cezar Preda a plecat nu înainte de a-l face pe Bejinaiu să exclame:“Esti tare, aproape că m-ai convins să trec la voi la partid!”. Rămaşi între eiPSD-iştii au început să se plângă că dacă le taie din idemnizaţie nu au cu cetrăi. Cei mai experimentaţi i-au asigurat însă pe cei mai slabi de înger căacest lucru nu poate fi posibil, deoarece au semnat listele de prezenţă, iarPDL-ul are nevoie de ele pentru a avea cvorum de şedinţă. Anastase a confirmatcă atât timp cât deputaţii Opoziţiei semnează condica nu pot fi penalizaţi lasalariu. Doar în cazul în care se face apel nominal la votul final se poateîntâmpla asta, dar prima şedinţă de vot final va avea loc abia săptămânaviitoare. Singurul care a luat în serios lupta politică a fost deputatul PSDVictor Socaciu care l-a huiduit şi l-a numit “interlop” pe senatorul UNPR LiviuCâmpanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...