2017-01-20 01:33

POLITICA


Cum se joacă PDL de-a excluderea. Sancţionare să fie, dar s-o ştim şi noi

 |  19:22
Cum se joacă PDL de-a excluderea. Sancţionare să fie, dar s-o ştim şi noi
BiroulPermanent Naţional al PDL a aprobat, ieri, excluderea din partid a deputatului MirciaGiurgiu. Argument: pentru că a votat la ultima moţiune de cenzură împotrivaGuvernului Boc. Asta nu înseamnă însă că deputatul nu mai este membru de partid,deoarece decizia finală trebuie luată de Consiliul Naţional de Coordonare alpartidului, care nu va avea loc prea curând. În acest fel, Giurgiu se alătură altordoi deputaţi, Daniel Oajdea şi Teo Trandafir, pentru care BPN a hotărât deasemenea excluderea care nu a mai avut loc niciodată.

DanielOajdea şi Teo Trandafir au scăpat neexcluşi la Consiliul Naţional de Coordonarede luna trecută. Problema celor doi nici măcar nu a fost pusă pe ordinea de zia şedinţei CNC, membrii PDL preferând să înfiereze grupul de reformişti care auîncercat să introducă nişte criterii de integritate în Statut. Daniel Oajdea astat cu frica în sân pe tot parcursul şedinţei, aşteptând ca cineva să propunăexcluderea lui. El avea pregătit un discurs pentru CNC, dar a renunţat să-l maisusţină de teamă că poate îşi aminteşte cineva ce a făcut şi repune subiectulpe tapet. Teo Trandafir a avut emoţii în altă parte, ea fiind internată într-unspital din Viena. De Monica Iacob-Ridzi şi Sorin Buta nici nu s-a adus vorba înşedinţa de ieri.

Buta şiRidzi stau liniştiţi

Biroul PermanentNaţional al PDL a votat ieri în unanimitate excluderea lui Mircia Giurgiu din partidşi va propune Consiliului Naţional de Coordonare excluderea din PDL pentrufaptul că a votat moţiunea de cenzură de săptămâna trecută, a anunţat vicepreşedinteledemocrat-liberal Gheorghe Flutur. El a adăugat că, pânăla viitoare întrunire a Consiliului Naţional de Coordonare, Giurgiu rămânemembru PDL şi că nu vede nici un motiv pentru care CNC să se reunească preacurând. BPN-ul a uitat însă complet de alţi doi parlamentari cu probleme care,potrivit Statutului, ar trebui suspendaţi din partid: Monica Iacob-Ridzi(implicată într-un dosar penal) şi Sorin Buta (care a primit sentinţă decolaborator al fostei Securităţi).

Cantaragiurămâne preşedinte la sectorul 1

În cazulpreşedintelui de la sectorul 1, Bogdan Cantaragiu, BPN a trecut peste deciziaconducerii de filială care a hotărât să-i retragă sprijinul pentru funcţia delider pentru că a prejudiciat imaginea partidului implicat fiind într-un dosarpenal alături de Dan Păsat. Cantaragiu, care a participat ieri la şedinţa BPN,va rămâne preşedinte al organizaţiei bucureştene a sectorului 1 până laCongresul din 14 mai, iar după aceea se va face o analiză a activităţiipreşedinţilor de organizaţii judeţene. PreşedintelePDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, pentru “Puterea”, că s-a luat deciziaca alegerile la sectorul 1 să seorganizeze abia după Congres, “pentru a nu se mai interpreta politic”.“Până atunci, preşedinte va fi Bogdan Cantaragiu, şi nu se mai face nici oşedinţă a conducerii sectorului 1 cu caracter sancţionatoriu”, a adăugat Udrea.Deputatului PDL Bogdan Cantaragiu i s-a retras sprijinul filialei de sectorjoia trecută, în urma unei şedinţe-fulger, sub pretext că aduce prejudiciiimaginii partidului, adevăratul motiv fiind acela că a semnat pentru moţiuneade candidatură a lui Vasile Blaga în timp ce organizaţia condusă de Elena Udreaa hotărât să-l susţină pe Emil Boc în lupta pentru şefia partidului. Mai mulţimembri ai PDL sector 1 s-au declarat nemulţumiţi de această decizie, menţionândcă retragerea susuţinerii s-a făcut nestatutar pe baza strângerii de semnături.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image