2017-01-17 19:48

POLITICA


Cum se traduce ultimul sondaj de la Antena 3. Lui Băsescu îi suflă în ceafă Daniel Constantin

 |  19:24
Cum se traduce ultimul sondaj de la Antena 3. Lui Băsescu îi suflă în ceafă Daniel Constantin

Traian Băsescuare, se pare, un concurent serios la capitolul încredere din partea populaţieiîn persoana lui Daniel Constantin. Scorurile sunt de 11%, pentru preşedinte,respectiv de 10% pentru cvasinecunoscutul preşedinte al PC. Rezultatele facparte dintr-un sondaj CCSB prezentat, parţial, peblogul directorului companiei de cercetare şi, mai pe larg, la Antena 3.

Topul încrederii populaţiei în personalităţile publice,făcut cunoscut în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" cuprinde,în linii mari, patru paliere, delimitate prin diferenţe de circa 10%. În fruntese află Sorin Oprescu şi Mugur Isărescu, amândoi cu exact acelaşi nivel deîncredere: 46%. Pe poziţia a treia şi a patra se află, foarte apropiaţi, CrinAntonescu, cu 37% şi Victor Ponta cu 35%.Cu un palier mai jos se află Adrian Năstase, cu 24%, lângă DanVoiculescu, cu 21%. În fine, pe ultima treaptă se mai află grupul format dinTraian Băsescu şi Emil Boc, ambii cu acelaşi procentaj – 11%, alături de carese află Daniel Constantin, cu aproape tot atât: 10%.

Sondajul nu prezintă şi rezultate referitoare la intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale.În privinţa intenţiilor de vot la parlamentare există două variante:cea cu USL luat împreună şi cea cu partidele componente - PSD, PNL şi PC -luate separat.

Rezultatele aratăcă, prin înfiinţarea alianţei, cele trei partide au pierdut doar 2% dinelectorat. Iar cel care a pierdut ar fi putut fi chiar... PC-ul, care, singur, avea4%. PSD are 37%, PNL 19%, iar suma lor, 56%. Adăugând PC-ul, s-ar fi ajuns la 60%,însă cele trei adunate în cadrul USL obţin cu o idee mai puţin: 58%.

PDL are 19% însondajul unde apare Alianţa, iar în celălalt, unde PSD şi PNL apar separat, PDLeste cu un procent în urma acestuia, la 18%.

Celălalt „partid-televizor”,Partidul Poporului, e dat în ambele sondaje cu 9%. UDMR are un procent decentde 5%, în timp ce PRM nu trece pragul, având doar 4%. Interesant e şi că UNPRşi PNŢ-CD au 0% curat, în timp ce 2% primeşte Partidul Ecologist Român, iarcâte 1% au Partidul Verde şi PNG.

În afară defaptul că este foarte favorabil Partidului Conservator,sondajul pare să fi fost făcut printre telespectatorii Antenei 3şi pentru că respondenţii au un alt profil decât cel arătat de ultimulstudiu sociologic realizat de către BERD.

În timp ce în sondajul instituţiei bancare europene numai 28% dintre români susţin democraţia şi 27% cred că alegerile sunt corecte (osituaţie singulară în rândul fostelor ţări comuniste) şi doar 5% au încredereîn partide, respondenţii CCSB sunt mult mai interesaţi de politică. 73% dintre eise regăsesc într-o orientare politică, 53% se declară interesaţi de alegeri,iar 38% asigură că vor fi prezenţi la vot. Procentajul de încredere în Preşedinţieeste cu 2% mai mic decât în sondajul BERD (13%), în timp ce procentul celormulţumiţi de mersul lucrurilor mai mic cu 4% (14%, faţă de 18%, în studiulBERD).

Încrederea populaţieiîn politicieni:

Sorin Oprescu 46%

 Mugur Isărescu 46%

 Crin Antonescu 37%

 Victor Ponta 35%

 Adrian Năstase 24%

 Dan Voiculescu 21%

 Traian Băsescu 11%

 Emil Boc 11%

 Daniel Constantin 10%

sursa: CCSB


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-28

Mai multe imagini:
Cum se traduce ultimul sondaj de la Antena 3. Lui Băsescu îi suflă în ceafă Daniel Constantin
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZIGZAG
07 Iul 2011

daca felix are 21 la suta ....ilici ar trebui sa ai ba 199 la suta :))

Adauga un comentariu

Random image