2017-01-24 21:24


Cum se tranşează lucrurile în Kiseleff. Daciana şi Victor Ponta şi-au impus favoritul la Bruxelles

 |  19:47
Cum se tranşează lucrurile în Kiseleff. Daciana şi Victor Ponta şi-au impus favoritul la Bruxelles
Cătălin Ivan, un apropiat al cuplului Daciana - Victor Ponta, a fost unsieri dimineaţă, într-o şedinţă fulger ţinută în Kiseleff, drept şeful delegaţieiPSD în Parlamentul European. Instalarea sa în această poziţie vine la scurttimp după ce europarlamentarul Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din frunteadelegaţiei, acuzându-l pe Ivan că îi subminează autoritatea.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă l-a anunţat de săptămâna trecută peVictor Ponta că vrea să îşi dea demisia din fruntea delegaţiei PSD înParlamentul European. Deşi subiectul trebuia discutat în cadrul BirouluiPermanent, preşedintele PSD a amânat discuţia, cu toate că Dăncilă seprezentase la sediul din Kiseleff. “Ponta i-a spus că subiectul nu este peordinea de zi, deci nu poate fi discutat. Chiar dacă Dragnea l-a informat căDăncilă este în sediu, discuţia a fost amânată”, ne-au declarat surse din PSD. Subiectula fost tranşat, totuşi, ieri-dimineaţă în Kiseleff. “Viorica Dăncilă s-a plânscă nu mai poate continua în fruntea delegaţiei, transmiţându-le celor dinconducere că există o sciziune în cadrul grupului. Ea i-a indicat pe CorinaCreţu şi Cătălin Ivan, printre cei care îi subminează autoritatea”, ne-audeclarat surse din conducerea PSD. În cadrul grupului PSD de la Bruxelles existăo sciziune între cei din garda veche: Ioan Mircea Paşcu, Adrian Severin, VictorBoştinaru şi cei din noua gardă: Daciana Sârbu, Cătălin Ivan, Corina Creţu. Ceidin vechea gardă au cerut să se formeze o comisie care să analizeze problemeleapărute între social-democraţii de la Bruxelles. Varianta a fost respinsă însă depreşedintele PSD. Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al apărării,a părăsit şedinţa, fiind nemulţumit de soluţia aleasă de Victor Ponta. Liderulpesediştilor a spus că trebuie aleasă o nouă conducere şi i-a întrebat pe ceiprezenţi cine vrea să conducă delegaţia partidului la Bruxelles. Singurul cares-a oferit a fost Cătălin Ivan, care a câştigat această poziţie, în lipsa unuicontracandidat.

Cine este Ivan?

Propulsat în politică de preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, Ivan afost anul trecut unul dintre principalii susţinători ai candidaturii lui VictorPonta pentru şefia partidului, în detrimentul lui Mircea Geoană. “Eu cred în VictorPonta pentru că este un tânăr foarte bine pregătit, pentru că este curat,pentru că nu poate fi acuzat că este comunist. Eu cred că avem nevoie de o altăatitudine în Partidul Social Democrat. Victor Ponta este un pas înainte, întimp ce Mircea Geoanaă ar fi un pas înapoi sau, în cel mai fericit caz, un paspe loc”, declara anul trecut înaintea Congresului, Cătălin Ivan. Propulsarea saîn fruntea delegaţiei PSD din Parlamentul European reprezintă şi o loviturăpentru Nichita, căruia i se reproşează că l-a sprijinit pe Mircea Geoană. Ivana intrat în politică în 2003, în organizaţia PSD Iaşi, fiind absolvent alFacultăţii de Economie de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”.Europarlamentarul de 32 de ani este şi doctorand la aceeaşi Universitate. Noulşef al delegaţiei PSD de la Bruxelles este foarte activ şi în blogosferă,într-o postare de anul trecut lăudându-se că a zburat în acelaşi avion cu JeanClaude Van Damme. Prietenia cu Victor Ponta este dată şi de pasiunea pentrusporturile cu motor. “Îmi plac foarte mult sporturilecu motor, prin urmare, am convingerea că voi ajunge un bun pilot de raliuri.Consider că viaţa este ca şi mersul cu maşina. Este vital să priveşti în faţă,însă poate fi fatal să nu foloseşti oglinzile retrovizoare. De aceea, poate ceamai mare pasiune rămâne istoria”, îşi descrie pasiunile CătălinIvan pe blogul personal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image