2017-01-25 01:27


Cum vede Adrian Năstase dezvăluirile despre raportul ISD

 |  19:05
Cum vede Adrian Năstase dezvăluirile despre raportul ISD

Adrian Năstase a publicat pe blogul său un material în care aduce lămuriri despre interpretarea în media a documentului „Perspective ale anului politic 2012. PDL nu mai poate câştiga, dar USL nu are garantată victoria”.

La documentul respectiv a făcut referire şi ziarul „Puterea” într-un articol publicat anterior. Documentul a fost elaborat de Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai”, aflat sub conducerea lui Adrian Năstase, şi conţine o serie de previziuni despre politica  românească şi, mai ales, despre un surprinzător destin sumbru al USL.

Impresionat de expunerea mediatică de care a beneficiat acest document, „făcând «breaking news» la 10 zile după ce a fost dat publicităţii”, Năstase a ţinut să facă unele precizări.

Social-democratul consideră că după ce concluziile raportului au apărut în presă, colegii săi s-au grăbit să tragă concluzii pripite, fără să fi citit, în prealabil, raportul. Adrian Năstase subliniază  formulări de nuanţă, care ar fi dus la o intrepretare greşită a raportului.

„Raportul ISD a fost folosit în mass-media într-o manieră manipulatoare, dorindu-se a se crea imaginea unei fracturi în rândul PSD, a unui nou conflict, respectiv demobilizarea militanţilor PSD spunându-se că «USL nu va câştiga alegerile» în loc de «USL nu are garantată victoria». Mijloacele manipulării sunt cele clasice: prezentarea ipotezelor drept concluzii; decuparea unor pasaje şi scoaterea lor din context; denaturarea unor afirmaţii şi reinterpretarea lor; punerea accentului doar asupra unor aspecte, pentru a se crea percepţia dorită”, scrie Năstase.

Cu toate acestea,  Năstase admite că USL are nevoie de o „acţiune politică foarte puternică pentru a putea învinge maşinăria pusă în funcţiune de Traian Băsescu şi PDL”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image