2017-01-19 02:22

POLITICA


Cum vede Năstase evoluţia crimei organizate în cei şapte ani de când nu mai conduce România

 |  15:45
Cum vede Năstase evoluţia crimei organizate în cei şapte ani de când nu mai conduce România

Ţara a ajuns să fie ocupată de interlopi în cei şapte ani de când nu mai sunt eu prim-ministru”. Cam aşa s-ar putea traduce afirmaţiile de astăzi ale lui Adrian Năstase, care face pe blogul său o analiză personală a cauzelor ascensiunii clanurilor infracţionale. În 2004, ultimul an al mandatului său de premier, Năstase declara că în România nu există crimă organizată.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD consideră că interlopii au ajuns să facă parte din viaţa noastră de zi cu zi. „În fiecare dimineaţă, jurnalele de ştiri încep cu relatarea fie a unui caz de reţinere din lumea interlopilor, fie de percheziţii la casele diverşilor membri de clanuri, fie cu o intervenţie în forţă, undeva în ţară, în acelaşi registru. M-am îngrozit zilele trecute văzând ce au putut face nişte cămătari din Ialomiţa unor familii care le-au căzut în plasă. Clanurile mafiote sau de interlopi au devenit parte din viaţa noastră de zi cu zi. Sunt ca nişte vecini enervanţi, cu care tot mai mulţi tind să se obişnuiască. Ei bine, ar fi o greşeală fatală să lase cineva parazitul să se dezvolte în corp.  Dincolo de realitatea străzii, avem discursul diverşilor domni şi doamne, în frunte cu «Zeus», care ne vorbesc despre reforme”, afirma Năstase vineri pe blogul personal.

Factorul politic

Fostul prim-ministru susţine că puterea pe care au căpătat-o grupările infracţionale este favorizată de factorul politic. „Politicul acaparează tot şi se foloseşte de aceste grupări în interes propriu. Nu este ciudat că şeful SRI ne spune că a sesizat existenţa acestor clanuri în mai toate judeţele, dar din acţiunea de pe teren a altor instituţii acest lucru nu se vede? Nu se vede, oare, pentru că militanţii de campanie autentici au fost înlocuiţi de băieţi cu fesuri negre şi boxuri în loc de pliante electorale? Nu ştiu, este o întrebare. O astfel de putere şi nepăsare faţă de reacţia instituţiilor nu poate apărea decât dacă «băieţii buni» au garanţia că nimic sau, în orice caz, nu prea multe li se pot întâmpla”, adăugă Năstase.

Întoarcerea veteranilor

O altă cauză pe care Năstase o identifică este cea a întoarcerii în ţară a infractorilor „veterani”. „Ar mai fi un motiv. În România au început să revină «veteranii» plecaţi peste graniţe, după ce lucrurile s-au deteriorat în Europa. Infracţionalitatea a luat-o în sens invers, iar instituţiile, în loc să fie pregătite, au fost «lucrate» de la vârf să fie exact pe dos. Ce pretenţii mai poţi avea de la poliţişti care au ajuns astăzi să aibă ratele la bancă mai mari decât veniturile sau tot de la poliţişti cărora li se cere să închidă ochii la una sau la alta, dacă mai vor să îşi păstreze slujba? Absolut niciuna”, mai afirmă liderul CNEx al PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JEAN
05 Noi 2011

o ved ein calitate de sef
JOTCACHE
05 Noi 2011

Domnule nastase, in Galat i mafiotii sunt protejati de PSD, si chiar cel mai mare interlop din zona s e pare ca este membru PSD , are legal firma de paza , si se duce cu oamenii d e la firma de paza si ame ninta cetatenii. Dar inte rlopii PSD-ului sunt inge ri, si ei bat oamenii pen tru ca sa ii educe sa ii aduca pe calea cea buna a sa cum stie sa faca Parti dul Comunist
NEAGOE
05 Noi 2011

De prin 2002, toti interl opii aveau prioritate pe sosele. Isi montau girofa ruri si sirene si cum te dadeau la o parte din cal ea lor. Si toate astea cu aproparea Internelor lui Termopane. Abia prin 200 5 am scapate de ei de pe strazi. Greatza!

Adauga un comentariu

Random image