2017-01-22 03:58

POLITICA


UDMR vrea să crească natalitatea

 |  21:00
UDMR vrea să crească natalitatea

UDMR este îngrijorată de scăderea populaţiei României, drept pentru care a adoptat o strategie care prevede creşterea natalităţii în rândul maghiarilor. Proiectul se intitulează „Parteneriat pentru viitorul maghiarimii” şi cuprinde o serie de măsuri pentru creşterea natalităţii maghiarilor.

Sâmbătă, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Sfântul Gheorghe că formaţiunea va desfăşura din anul 2012 o serie de proiecte legislative menite să vină în sprijinul familiilor şi a creşterii natalităţii maghiarilor. Ei mizează pe o largă participare socială. Motivaţia Uniunii stă în rezultatele parţiale ale recensământului din noiembrie 2011, care indică o tendinţă de scădere a populaţiei României.

Dar, deşi recensământul din 2011 are în vedere populaţia întregii ţări, în documentul disponibil pe site este stipulat clar: „În acest sens, UDMR iniţiază proiectul politic de sprijinire a familiei «Parteneriat pentru viitorul maghiarimii»,care poate duce la stoparea procesului”.

Potrivit aceluiaşi document, proiectul se va desfăşura pe două puncte: „Comunitatea în sprijinul familiei” şi „Legislaţia în sprijinul familiei”. Primul dintre ele vizează o colaborare cu autorităţile locale, prin sprijinirea familiilor în a-şi asuma creşterea unui copil. Interesant este că autorităţile locale aparţinând UDMR care vor îndeplini sarcina de a sprijini familiile vor primi pe data de 15 mai distincţia „Comunitatea pentru sprijinul familiei”. Doar că există o serie de criterii care trebuie îndeplinite de către organizaţiile locale, pe mai multe puncte. Ele constituie efectiv modalităţile prin care UDMR va spori natalitatea maghiarilor, unele surprinzătoare.

Măsuri precise

Dintre acestea: consilierea gravidelor, asigurarea îngrijirii de specialitate pe parcursul zilei pentru copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani, sprijinirea mamelor pentru ocuparea unui loc de muncă cu program normal sau redus, campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos, editarea de ziare/reviste pentru copii şi adolescenţi.

Al doilea punct, „Legislaţia în sprijinul familiei”, are în vedere următoarele aspecte: promovarea reocupării locurilor de muncă de către femei, încurajarea mamelor cu copii mici de a lucra cu program redus, încurajarea unei politici fiscale permisive pentru familiile cu copii şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea reţelelor existente de sprijin social pentru familiile cu copii.

Aşadar, maghiarii sunt foarte consecvenţi în a veghea la prosperitatea minorităţii pe  care o reprezintă, având mereu planuri foarte clare.

De altfel, Kelemen Hunor a declarat: “Laitmotivul nostru este laitmotivul comunităţii maghiare din România”. Ca atare, toate acţiunile UDMR sunt în strânsă legătură cu bunăstarea acestora. Pe lângă acest proiect de creştere a natalităţii maghiarilor, liderii UDMR au adoptat şi un proiect intitulat “Fiecare maghiar contează”. Potrivit maghiarilor, acesta are ca scop “păstrarea identităţii naţionale, promovarea culturii maghiare, conservarea tradiţiilor, dezvoltarea spaţiului educaţional în limba maghiară şi sprijinirea tinerilor maghiari din România pentru a rămâne şi a se realiza pe pământul natal”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18

TAGURI: UDMR, natalitate maghiari, recensamant 2011, demografieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LORENZO
18 Dec 2011

mi scuso che scrivo italiano, trovo molto interessante questo articolo che lei ha scrito sulla natalità in Romania, queste problematiche sono molto sentite anche da noi in Italia, dove la crecita è ormai ridotta a zero, cordiali saluti
DUMITRU IUGA
19 Dec 2011

Este foarte bine ce fac. Propun si eu urmatoarele pentru politicienii romani, ca demers legislativ: 1.facilitati de exceptie pentru familiile tinere care au sau vor avea in batatura lor 3 copii; 2.facilitati diminuate pentru familiile tinere care au sau vor avea doi copii sau unul singur (stimulativ pentru a avea 3); 3. NIMIC pentru cei care au sau vor sa faca mai mult de 3 copii! Stimulam astfel natalitatea la romani si punem stavila la tiganizarea sau islamizarea pamantului romanesc.
DUMITRU IUGA
19 Dec 2011

Completez cu urmatoarea fraza: daca fac trei copii, m-am scos! vezi fa muiere sa nu mai faci unul ca pierdem tot!

Adauga un comentariu

Random image