2018-12-13 11:42


Curtea Constituţională, sesizată de Băsescu

 |  19:50
Curtea Constituţională, sesizată de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu reprezentarea României la Consiliul European din 28-29 iunie. Curtea urmează să analizeze sesizarea miercuri, 27 iunie.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc (PSD), crede că preşedintele exagerează prin sesizarea Curţii Constituţionale. „El trebuie să înţeleagă că, în calitate de reprezentant al statului român, nu trebuie să fie prezent la toate şedinţele Consiliului European şi ale altor organisme internaţionale. În acest moment, Parlamentul a decis ca premierul României să fie prezent la Consiliul European, se discută problemele economice şi sociale”, a declarat Hrebenciuc la Palatul Parlamentului. Întrebat dacă preşedintele se bazează pe faptul că are o majoritate favorabilă la CCR, Hrebenciuc a răspuns: „N-aş fi aşa de optimist ca domnul preşedinte că îi va fi favorabilă Curtea Constituţională”, informează Agerpres.

Hrebenciuc a mai apreciat că preşedintele Traian Băsescu are un „comportament infantil” în ultima vreme. Deputatul PSD consideră că „toată această lansare de forţe demonstrează că domnia sa este în criză în momentul de faţă”, a afirmat Hrebenciuc. El a adăugat că problema reprezentării la Bruxelles ar fi fost tranşată mult mai uşor printr-o discuţie între preşedinte şi premier.

Senatorul PSD Toni Greblă este de părere că magistraţii Curţii Constituţionale nu se pot pronunţa cu privire la constituţionalitatea unei declaraţii a Parlamentului României, care „are valoarea unei declaraţii politico-constituţionale”. „... pe interpretarea unui fapt politic, nu cred că e abilitată Curtea, pentru că, altfel, Curtea s-ar transforma într-un rabin al ţării noastre, ceea ce nu cred că este cazul”, a susţinut preşedintele Comisiei juridice a Senatului.

La rândul său, Vasile Blaga este de părere că „lucrurile sunt clare, şi constituţional, şi din punctul de vedere al Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului”. Hotărârea Parlamentului „nu are efecte juridice, ci doar efecte politice”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...