2018-12-17 03:38


CV-ul nu ajută în politică. ''Iepuraşul'' Paleologu se bate cu ''Buldogul'' Boc şi profesorul Boc

 |  15:49
CV-ul nu ajută în politică. ''Iepuraşul'' Paleologu se bate cu ''Buldogul'' Boc şi profesorul Boc
Lupta pentruşefia PDL ar putea să nu aibă loc în doi, ci în trei. Fostul ministru al culturii,Theodor Paleologu, a anunţat că intenţionează să candideze pentru şefia partidului,intrând astfel în competiţie alături de Vasile Blaga şi Emil Boc.

În urmă cu câtevaluni, Theodor Paleologu declara că îi susţine pe Sever Voinescu şi TeodorBaconschi pentru şefia PDL. Cum cei doi nu au avut curajul să îi concureze peVasile Blaga şi Emil Boc, fostul ministru al culturii a făcut pasul decisiv. „Intenţionezsă candidez pentru funcţia de preşedinte al PDL”, a precizat Paleologu. De laintenţie la fapte, democrat-liberalul trebuie să meargă în filialele partiduluipentru a găsi sprijin. O moţiune poate fi depusă la Congres doar dacă are pe ea35 de semnături şi este susţinută de 10 organizaţii teritoriale. Misiunea nueste una uşoară, în condiţiile în care reprezentanţii „grupului de laBruxelles”, tripleta Voinescu-Preda-Macovei, nu au reuşit să adune acestesemnături absolut necesare oricărui candidat. Termenul- limită pentru depunereamoţiunii este 14 aprilie.

De la PNL la PDL

Teodor Paleologuprovine din PNL, el plecând din partid împreună cu Theodor Stolojan. Fiulfostului liberal, Alexandru Paleologu, se remarcă prin CV-ul impresionant. Afost ministru al culturii în Guvernul Boc şi ambasador în Danemarca şi Islandaîn timpul guvernării Tăriceanu. Liceul şi l-a făcut la Paris şi a obţinut odiplomă de studii aprofundate (master) în filosofie la Sorbona. De asemenea, aobţinut doctoratul în ştiinţe politice la Paris şi Munchen. Paleologu vorbeştefluent engleza, franceza şi germana. Împreună cu ministrul de externe, TeodorBaconschi, a pus bazele Fundaţiei Democrat-Creştine. În pofida CV-ului,democrat-liberalul s-a remarcat în politică printr-o serie de gafe.

Pleaşca Băsescu

„Succesulnostru e în mare măsură datorat unei persoane, care este persoana preşedintelui.Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroccare a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi. Lucruacesta nu se mai întoarce aşa uşor, să ai pe un Băsescu care îţi ridică poporulşi te aduce la putere prin charisma lui”, declara la începutului anuluielectoral 2009 Paleologu despre preşedintele Băsescu. Iar porecla cu “pleaşcă”l-a urmărit de atunci pe democrat-liberal. Tot în 2009, Paleologu prezenta undiscurs despre “panglici”. “E o activitate minunată să tai panglicile. Îmi placegrozav să tai panglici. Mă pricep foarte mult la tăiat panglici. Am o marepasiune pentru panglici. De departe, tăiatul panglicii este simbolul unei muncifăcute de alţii înainte”, era mesajul ministrului cu ocazia redeschideriiCetăţii Neamţului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...