2019-02-20 02:12


Dacian Cioloş: Avem oameni integri. Trebuie doar să le acordăm încredere

 |  12:23
Dacian Cioloş: Avem oameni integri. Trebuie doar să le acordăm încredere

Premierul Daniel Cioloș a declarat, joi, că în România există oameni integri care sunt şi profesionişti, dar trebuie să le facem spațiu ca să se poată manifesta și să le acordăm încredere „nu doar formal pentru a da bine în anumite rapoarte”.

"Problema integrității e una de atitudine în primul rând. Avem nevoie și de educație societală, care poate să se facă sau prin voința celui din cauză, sau — se întâmplă în ultima perioadă — prin presiunea societății care cere oameni integri și care lasă spațiu de manifestare celor care până acum nu și-au găsit locul în structurile administrative sau decizionale, în unele cazuri probabil tocmai că erau prea integri și nu răspundeau la anumite comenzi. Aici e în primul rând un pas pe care trebuie să-l facem în schimbarea mentalității. Avem oameni integri care sunt și profesioniști, dar trebuie să le facem spațiu ca să se poată manifesta și să le acordăm încredere nu doar formal pentru a da bine în anumite rapoarte, ci chiar să avem încredere că un sistem poate să funcționeze bine pentru toți atunci când în fruntea lui sau la comenzi se află oameni integri și profesioniști", a afirmat premierul Dacian Cioloș în cadrul dezbaterii "2016. Anul decisiv pentru reforma integrității publice", organizată de Societatea Academică din România, transmite Agerpres.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că pentru a face performanță este nevoie şi de profesionalism.

"Atât timp cât procedurile nu sunt clare, cât legile sunt interpretabile, un om considerat integru poate să le interpreteze într-un anumit fel și altul de lângă el o să le interpreteze în alt fel și poate chiar cel integru să fie pedepsit că le-a interpretat în felul în care a făcut-o. Și la acest lucru ne gândim, cum să facem pentru ca în administrația din România, fără să birocratizăm în intern prea mult procesul decizional administrativ, să avem proceduri cât mai clare pentru ca oamenii care, potrivit unor funcții de conducere pe care le au, trebuie să-și asume anumite decizii să poată să o facă într-un mod foarte clar și conștient", a completat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-25

TAGURI: dacian ciolos, om, integru, acorda, incredere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...