2018-12-13 06:55


Dacian Cioloș: Cotele de refugiați nu sunt o soluție

 |  19:26
Dacian Cioloș: Cotele de refugiați nu sunt o soluție

Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de specificităţile statelor membre în problema distribuirii refugiaţilor, afirmă premierul Dacian Cioloş, într-un interviu acordat ziarului Le Monde, subliniind că relocarea extracomunitarilor pe baza unei formule matematice "nu este o soluţie bună".

"România a acceptat să participe la planul de primire a imigranţilor. Cu toate acestea, există un blocaj din cauza cotelor impuse, care sunt respinse de numeroase state. Suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţile, în funcţie de capacităţi. Eu aşa înţeleg solidaritatea. Trebuie să fim ospitalieri şi deschişi, dar şi realişti, altfel este vorba de lipsă de responsabilitate. România nu are o tradiţie de primire a imigranţilor noneuropeni, aşa cum au anumite ţări din vestul şi sudul Uniunii Europene. Toleranţa şi solidaritatea sunt un lucru, capacitatea de primire, altceva", a declarat Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

"Problema imigranţilor nu ar trebui să se limiteze la o cifră de împărţit. Imigranţii trebuie să se poată integra în cultura şi sociatatea ţării-gazdă. Prin urmare, un mecanism obligatoriu, legat de o formulă matematică, nu este o soluţie bună", a spus Cioloş.

"Susţinem ideea Comisiei Europene de consolidare a Agenţiei europene a frontierelor (Frontex) prin crearea unui corp comun al agenţilor de frontieră. Atât timp cât nu suntem în măsură să controlăm fluxurile de imigranţi, este dificil să avansăm cu discuţiile pe tema dispozitivului de repartizare a imigranţilor în statele Uniunii Europene", a apreciat premierul României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

TAGURI: uniunea europeana, dacian ciolos, cote refugiati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORECT!
22 Ian 2016

Atâta timp cât există cel puțin un PRECEDENT, PAS cu semi-sălbaticii ăia analfabeți! I-avem și noi pe-ai noștri, soft....îi arată ”nebunul” ăla în fiecare seară (Dragoș Pătraru) la ”Starea nației”. Ăștia de pe la noi, chiar dacă unii mai cred că tot Iliescu e președintele țării, iar alții afirmă nu nonșalanță că nu-s de pe-aici, (adică de pe Pământ), iar Crăciunul este ba pe 22, 23, cel mult 24 dec....TOTUȘI sunt proștii noștri, no? Iar dacă se supără rău pe viață, își îneacă amaru la crâșma din sat și, dacă nu sunt piliți rău - își bat ca la fasole nevasta, NU o aleargă cu iataganul prin curte sau pe uliță. Apoi, pe trezire, n-o obligă să meargă ca tuta în spatele lui la 2m, nici să-și pună pe chip până pe jos pe la poale fața de masă neagră din Capela satului (prevăzută cu două găuri) ca să pară moartea cu coasa sau...moartea pasiunii pentru orice biped în pantaloni!
NEA CIOLOș,
22 Ian 2016

Lasă bre limbajul dublu! Fără niciun dubiu, NU NE TREBUIESC REFUGIAȚI! Ăia spălați, curați, școliți și echilibrați (din Siria) s-au cărat demult de furia care-i acolo. Ăștia sunt golanii de prin alte zări care nu știu decât să omoare ușor și fără nicio remușcare capete de oameni, de parcă-ar sacrifica găinile din curte iar cazanul este încins pentru ”mâncare”! În privința violurilor, se pare că-s viagra personificată...așa că, lasă-i dracului! N-o mai da cu ” Suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţile, în funcţie de capacităţi”, că Ro.este VARZĂ la toate capitolele.
ALT PERICOL NE PAșTE:
23 Ian 2016

Dacă Viktor Orban a spus că PE-AICI NU SE TRECE, pe la el în bătătură, înseamnă că toți ”refugiații” o vor lua pe la noi și, după ce alte țări vor fi ridicat garduri înalte de sîrmă ghimpată la granițele lor, o să ne procopsim definitiv cu ei. SĂ NU FIE!!!! http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=607954&title=viktor-orban-oricare-ar-fi-planurile-imigrantilor-de-a-folosi-noi-rute-in-europa-sigur-nu-vor-trece-prin-ungaria-declaratia-vine-dupa-ce-ministrul-croat-a-declarat-ca-refugiatii-isi-vor-schimba-ruta-o-vor-lua-prin-romania-, luierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=605956&title=se-pregateste-o-primire-masiva-de-imigranti-in-romania-ce-cuprinde-planul-de-actiune-a-guvernului-soros-ciolos-pentru-gestionarea-unei-situatii-de-criza-in-domeniul-imigratiei
99% DIN SOLICITARI A RESPINS D
23 Ian 2016

Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia , se opun 100% . Deja se zice ca ,,au disparut'' din Germania 600.000 persoane -imigranti !!!! Unde adica sunt? 60 cica au venit aici . Restul ? Am impresia ca tot aici ii vor baga incognito pe sub gardurile cu sarma de la granita . Jegurile refulate ale lui Merkel vor calari trenurile Romanie la vara , plajele litoralului si vor fute Piata Universitatii .
ASTA NU VA SPUNE NIMIC?
23 Ian 2016

99% din solicitantii de azil ai acelor tari au fost respinsi de Japonia !!!!!!!
JAPONIA
23 Ian 2016

Japonia a respins în 2015 aproape toate solicitările de azil, acceptând doar 27 de refugiați, o situație criticată de apărătorii drepturilor omului, transmite AFP. Ministerul nipon al Justiției a indicat sâmbătă că Japonia a primit anul trecut un număr record de 7.586 de cereri pentru obținerea statutului de refugiat, peste 99% din acestea fiind respinse. Printre cei care au obținut acest statut figurează trei sirieni, șase afgani, trei etiopieni. Japonia este reticentă la ideea de a accepta refugiați în societatea sa omogenă. Cu toate acestea, ministerul menționat a precizat că numărul refugiaților primiți în Japonia a crescut în 2015, în raport cu anii 2014 și 2013, când statutul de refugiat a fost obținut de 11 și, respectiv, 6 persoane.
Random imageUltimele stiri


loading...