2018-12-12 16:20


Dacian Cioloş, deranjat de fotografia de grup a Guvernului

 |  10:51
Dacian Cioloş, deranjat de fotografia de grup a Guvernului

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică dimineaţa, că şi pe el l-a deranjat fotografia de grup a Guvernului în care femeile care deţin anumite portofolii au fost aşezate în spatele bărbaţilor. Prim-ministrul a explicat că acesta a fost protocolul.

"Şi pe mine m-a deranjat când am văzut, nu mi-am dat seama de acest lucru atunci când poza a fost făcută. A fost, să spun aşa, regula de protocol de aranjare a ministerelor care le-a dus pe doamne în spate, aşa cum în Parlament, în momentul votului în plen, am fost puţin supărat că doamnele au fost puse în spate şi bărbaţii în faţă. Mi s-a explicat că aceasta este regula de protocol, că ministerele se pun în ordinea alfabetică, sau au fost decise de cei din Parlament să le pună în ordine alfabetică şi atunci întâmplarea a făcut că doamnele au fost puse în spate", a explicat premierul Dacian Cioloş, într-un interviu la postul public de radio.

Prim-ministrul a dat asigurări că fotografia de grup a miniştrilor va fi refăcută „cu prima ocazie”.

"Cu prima ocazie cu care îi voi avea pe toţi miniştrii la şedinţa de Guvern, o să refacem poza şi, dincolo de orice regulă de protocol, o să-mi asum eu această responsabilitate să punem doamnele în faţă, pentru că oamenii care au făcut aceste observaţii au avut dreptate", a precizat Dacian Cioloş.

Premierul a mai spus că „a făcut afirmaţia că o treime din membrii Guvernului sunt femei cu titlul de mândrie, n-am căutat cu orice preţ să fie aşa, dar aşa s-a întâmplat şi mi se pare semnificativ, pentru că pe multe probleme bărbaţii au un mod de a aborda lucrurile, femeile un alt mod de a aborda lucrurile şi cred că echilibrul este important atunci când se ia o decizie, echilibru pe care femeile îl aduc şi noi bărbaţii avem nevoie de multe ori de acest echilibru pentru a ne tempera modul de a rezolva anumite lucruri".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22
Citeste si:
Dacian Cioloş: Miniştrii Cabinetului meu au semnat o declarație de integritate pe proprie răspundere

TAGURI: dacian ciolos, deranjat, fotografie, grup, guvern, femeie, asaza, spate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Cutremur în judeţul Vrancea Acum 3 ore | (0)
Eveniment


loading...