2018-11-18 21:25


Dacian Cioloș DESFIINȚEAZĂ Guvernul Tudose: ” Cifrele triumfaliste nu țin loc de bunăstare”

 |  23:45
Dacian Cioloș DESFIINȚEAZĂ Guvernul Tudose: ” Cifrele triumfaliste nu țin loc de bunăstare”

Fostul premier Dacian Cioloș răspunde cu cifre celor mai recente atacuri ale actualei guvernări împotriva tehnocraților. Cioloș invocă lipsa de predictibilitate, incoerența fiscală care ”aruncă economia în aer”.

”Dintr-o realitate paralelă, actualul premier spune că Guvernul Cioloș ar fi lăsat țara pe butuci, iar ei aduc numai bunăstare și stabilitate. În plus, cum ar veni, guvernul PSD-ALDE, demis pentru incompetență de propria majoritate în Parlament, nici nu ar fi existat.

După ce s-a luptat cu dușmani imaginari, coaliția PSD-ALDE a revenit la tehnocrații care nu le dau pace nici azi, la un an de la alegeri și după ce au primit toată puterea executivă și legislativă, să guverneze cum știu mai bine.

Despre bunăstarea și stabilitatea adusă de PSD nu spun acum multe, o simțim în prețul combustibililor, în inflație, în cursul leu-euro și, în general, în ritmul creșterii ratelor la bănci ale oamenilor.

În 2016, România era o țară stabilă, care atrăgea investiții și crea locuri de muncă adevărate, în economie, nu pe bani publici, și urca dealul greu, plin de capcane, promisiuni populiste și discursuri mincinoase ale celor care își doreau puterea. PSD-ALDE a obținut majoritatea în Parlament și oricât ar vrea ei să întoarcă azi cifrele, se vede cu ochiul liber diferența. Oamenii simt pe pielea și pe nervii lor ce a însemnat acest an cu două guverne ale aceleiași majorități.

Vom avea ocazia să facem această comparație tehnică, pe cifre, între cele două perioade foarte curând. Până atunci însă, remarc la o primă vedere doar câteva, să le zicem, inexactități:

- Veniturile publice au crescut cum au crescut și salariile: pe hârtie! Pentru prima dată, Guvernul PSD-ALDE a introdus subvențiile pentru agricultură de la UE în venituri, ca să dea bine cifrele. Până în 2017, acestea nu erau înregistrate în buget. Așa a umflat Guvernul PSD-ALDE categoria de fonduri europene. Realitatea este următoarea: din cele 7.45 miliarde fonduri europene anunțate, numai 2.2 miliarde sunt de fapt fonduri atrase. Diferența o reprezintă aceste subvenții în agricultură din bugetul UE, care se duc direct la agricultori fără niciun merit al guvernului așa cum s-au dus și anul trecut, când noi nu ne-am lăudat cu ele în calcule.

Dacă eliminăm aceste minciuni, observăm că veniturile fiscale au scăzut îngrijorător: impozitul pe profit a scăzut cu 6.2%, TVA a scăzut cu 129 miliarde lei, accizele cu peste 800 miliarde iar impozitele și taxele pe proprietate cu 634 miliarde de lei.

- Investițiile din bani publici au scăzut cu 20.3%, iar investițiile din fonduri europene au scăzut cu 23.1% față de 2016. Aici se măsoară între altele capacitatea de a crea bunăstare, prin investiții care să genereze și să consolideze locuri de muncă și să producă venituri la bugetul de stat.

- Când domnul Premier PSD-ALDE vorbește de firmele românești ajutate anul acesta, se referă oare și la cele peste 600.000 de firme debusolate care alocă ore în șir și plătesc experți pentru a desluși modificările generate de "Revoluția" fiscală?

M-aș bucura ca guvernul chiar să facă mai multe și mai bine decât am făcut noi, mai ales că au mult mai multe pârghii decât am avut noi.

Cifrele triumfaliste nu țin însă loc de bunăstare, nici nu compensează lipsa de eficiență în actul guvernamental. Nu tin loc nici de lipsa de predictibilitate creată de schimbările frecvente și incoerente ale legislației fiscate, care aruncă economia în aer„ scrie fostul premier, Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-24

TAGURI: premier, ciolos, guvern, tudose, economie, tehnocrati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
24 Noi 2017

Dar cumparatul de statuiete, tinea loc de bunastare? Poate pentru mine...
GRAUR ADELIN
24 Noi 2017

Dl acesta Ciolos este un vandut tradator de tara Un alogen
LINA UIOAGA
24 Noi 2017

siun ticalos si un infantil strangator de gunoaie
BUBOS NETREBNIC
25 Noi 2017

Bautorule de pipi dar tu ce fel de cifre ai realizat Ai vrut sa cumperi o statueta dar n ai fost capabil nici de asta! ai facut multe neghiobii pe care le ai lasat actualului guvern sa le indrepte el Hai mars putoare!
UN ROMAN
25 Noi 2017

Ai facut interesele ALTORA. Adica nu ai fost patriot. Este parerea mea. Din acest motiv spun sa nu mai intrii in politica asta.....din ROMANIA
GELU BATIR, RM. VILCEA
27 Noi 2017

Comentatorii de mai sus sint extrem de eleganti si plini de respect fata de acest element toxic !. Dumnezeu ne-a pedepsit permanent sa fim condusi de ultimele scursuri ! Dintotdeauna ! Toata istoria este plina de astfel de pidosnici ! Caricatura asta plina de venin contra natiei noastre (el pretinde ca ar fi si el roman , lucru indoielnic ) trebuie rapid "STOPATA LA SURSA "!
ANONIM
27 Noi 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148.https://petitieonline.net/petitie/22226144.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de linie de tramvai modernizată!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!
Random imageUltimele stiri


loading...