2019-03-25 12:23


Dacian Cioloş, despre succesul DNA: Stabilitatea legislativă a fost o premisă majoră

 |  12:53
Dacian Cioloş, despre succesul DNA: Stabilitatea legislativă a fost o premisă majoră

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la bilanțul DNA pe anul 2015, că stabilitatea legislativă și instituțională a fost o premisă majoră a succesului DNA, motiv pentru care această stabilitate trebuie menţinută.

"Ce are de făcut puterea executivă pentru lupta anticorupție este în primul rând să contribuie la un cadru normativ și instituțional stabil, să acopere nevoile de resurse financiare și umane și să creeze condițiile pentru un management independent și performant al instituțiilor implicate în combaterea corupției. Guvernul înțelege că stabilitatea legislativă și instituțională a fost o premisă majoră a succesului DNA și că această stabilitate trebuie menținută", a afirmat premierul, transmite Agerpres.

Prim-ministrul a mai spus că România s-a confruntat cu un fenomen al corupției de "mare amploare".

"Asocieri ilicite și nelegitime între reprezentanți ai aparatului administrativ, executiv, legislativ, uneori chiar judiciar și entități private au promovat interese contrare legii. Acolo unde viața politică și administrația trebuiau să funcționeze în interes public am asistat adesea la captura statului prin intermediul clientelismului și corupției. Pe scurt, corupția din mediul politic a afectat funcționarea corectă a administrației publice și competitivitatea economiei, precum și încrederea cetățenilor în stat. Cred că între timp a devenit clar că nimeni nu este scutit de respectarea legii, că dosarele penale nu se instrumentează în funcție de prioritățile agendelor politice și că, mai devreme sau mai târziu, încălcarea legii se pedepsește", a completat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-25
Citeste si:
Ministrul Justiţiei îşi asumă propunerea de reînvestire a Codruţei Kovesi la conducerea DNA
Laura Codruţa Kovesi: DNA a trimis în judecată în 2015 de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari
Dacian Cioloş: Avem oameni integri. Trebuie doar să le acordăm încredere
Klaus Iohannis: Lupta împotriva corupției trebuie să continue cu motoarele turate la maximum
Laura Codruţa Kovesi: Totalul banilor daţi ca mită în 2015 - 431 milioane euro

TAGURI: dacian ciolos, succes, dna, stabilitate, legislativa, premisa, majora
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...