2018-12-12 05:03


Dacian Cioloş explică care este rolul Ministerului Consultării Publice (MCP)

 |  11:55
Dacian Cioloş explică care este rolul Ministerului Consultării Publice (MCP)

Premierul Dacian Cioloş a explicat că rolul Ministerului Consultării Publice (MCP) este să preia și introducă ideile bune ale societăţii civile în proiectele legislative.

"Rolul acestui minister ar fi ca, pe de o parte, acest proces de consultare publică să se facă de adevăratelea și chiar să preluăm idei bune, să le introducem în proiectele legislative, dar chiar să pregătim anumite proiecte legislative pornind și de la anumite idei și propuneri care vin din societatea civilă", a afirmat Dacian Cioloș, la Radio România Actualități.

Prim-ministrul a mai spus că, deocamdată, acest minister nu este funcțional deoarece nu are angajați, iar cadrul juridic de funcționare este în curs de elaborare.

"Ce vreau să se înțeleagă: ministerul acesta nu este funcțional din prima zi. Eu cred că e sarcina cea mai grea pe care un ministru o are în cabinetul meu, sarcina doamnei Violeta Alexandru, pentru că ea a ajuns, pur și simplu, singură în acest minister. Nu are încă în spate un aparat, nu are un cadru juridic clar de funcționare, pentru că acum și-l elaborează, nu are proceduri de lucru, nu are încă oameni recrutați. Deci, va fi o perioadă de timp, de câteva luni de zile, în care dânsa va trebui, în paralel, să țină legătura cu oamenii care așteaptă un contact în Guvern și, în același timp, să pună la punct acel dispozitiv. Dânsa chiar are un rol esențial să creeze de la zero, practic, o structură", a precizat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22
Citeste si:
Dacian Cioloş, deranjat de fotografia de grup a Guvernului
Dacian Cioloş: Miniştrii Cabinetului meu au semnat o declarație de integritate pe proprie răspundere

TAGURI: dacian ciolos, explica, rol, minister, consultare, publica, mcp
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...