2018-11-15 02:05


Dacian Cioloş, explicaţii despre indemnizaţia pe care o primeşte de la Comisia Europeană

 |  11:44
Dacian Cioloş, explicaţii despre indemnizaţia pe care o primeşte de la Comisia Europeană

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, la Palatul Victoria, că indemnizația pe care o primește de la Comisia Europeană este acordată fiecărui fost comisar european, această sumă fiind trecută în declaraţia de avere.

"Am văzut și eu lucrurile acestea prezentate ca și o noutate șoc, surpriză. Eu lucrurile acestea, dacă țineți minte și vă uitați în declarațiile de avere ale mele din trecut, am spus încă de când am terminat mandatul că există această indemnizație pentru toți foștii comisari europeni, o indemnizație de tranziție care durează trei ani după mandat, care se acordă pentru că există și niște restricții profesionale pentru foștii comisari. Ea se acordă automat, fără nicio obligație din partea persoanelor respective față de CE", a afirmat Dacian Cioloş.

Premierul a mai spus că valoarea indemnizației este "ceva mai mult de jumătate din salariul net de comisar".

"Totul a fost făcut transparent. Nu sunt bani care vin de la firme private care să aibă contracte cu Guvernul, bani care să vină din partea altora care au anumite interese la Guvern. Sunt bani care vin de la o instituție publică și care vin pe baza unui regulament european, care nu au nicio legătură cu responsabilitatea pe care o am în momentul de față", a completat premierul.

Dacian Cioloș a susţinut că nu are nicio obligație față de Comisia Europeană.

"Poziția mea ca prim-ministru față de Comisia Europeană a fost foarte clară de la început. Atunci când au fost de criticat lucruri le-am criticat, atunci când a trebuit să susțin puncte de vedere ale României le-am susținut, de asta n-am nicio obligație față de Comisia Europeană și acum, pentru că văd tot felul de comentarii care apar din partea unora, nu eu sunt prim-ministrul care a primit un To Do List de la Comisia Europeană, care să-i spună ce să facă și ce să dreagă. Eu sunt cel care am spus atunci foarte ferm, când a fost cazul, că de exemplu România nu acceptă cotele de migranți, eu sunt cel care am negociat și am insistat pentru implicarea Comisiei Europene pentru eliminarea vizelor pentru Canada, deci din acest punct de vedere n-am absolut nicio problemă și vreau să fie foarte clar pentru toți cetățenii români că independența mea e totală și sunt foarte conștient de responsabilitatea pe care o am în calitatea actuală", a subliniat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-03

TAGURI: dacian ciolos, explicatie, indemnizatie, primeste, comisia, europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Noi 2016

DACA COMISIA EUROPEANA PLATESTE DEGEABA TAMPITI CA TINE ATUINCI TREBUIE DESFIINTATA .
ANONIM
03 Noi 2016

Psdisti. analfabeti urmasi ai bolsevicului ilici hotului nastase si plagiatorului corupt. colegi ai puscariasului dragnea intrebati-o pe panarama de cretu ce salariu are si ce indemnizatie va primi dupa expirarea mandatului.CU CAT COTIZEAZA LA ORGANIZATIA MAFIOTA psd DUPA CE AFOST TRIMISA ACOLO DE PLAGIATORUL CORUPT. ?
FORCS
03 Noi 2016

Ce sa inteleaga carpele kgbiste mi!ionare ca eu au studiat lamoscova si amkara.
Random imageUltimele stiri


loading...