2019-03-23 09:22


Dacian Cioloş, în vizită la Bruxelles. Aderarea la Schengen şi raportul MCV, printre temele abordate

 |  08:54
Dacian Cioloş, în vizită la Bruxelles. Aderarea la Schengen şi raportul MCV, printre temele abordate

Premierul Dacian Cioloş efectuează, luni, o vizită la Bruxelles, în cadrul căreia se va întâlni cu oficiali UE, printre care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Printre temele de discuţie abordate se numără migraţia, aderarea la Schengen şi raportul MCV.

Iniţial, Dacian Cioloş va avea o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Începând cu ora 17.00, premierul se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cei doi susţinând declaraţii de presă comune.

Premierul Dacian Cioloş se va mai întâlni şi cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul şi resursele umane, Kristalina Georgieva.

Prim-ministrul va avea o întrevedere şi cu funcţionari români care ocupă funcţii de conducere în instituţii europene.

Guvernul a anunţat că premierul va discuta cu oficialii europeni priorităţile Executivului, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă şi modul în care România îşi propune să se implice în dezbaterile actuale europene.

"Discuţiile vor viza, de asemenea, fenomenul migraţiei, Uniunea Energiei şi securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare evidenţiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum şi perspectivele ţării noastre de aderare la Spaţiul Schengen", precizează Guvernul.

În cursul zilei de marţi, premierul Dacian Cioloş va discuta cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz şi cu liderii grupurilor PPE şi S&D. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-15
Citeste si:
Dacian Cioloş, despre pachetul antisărăcie: Toţi copiii vor primi un CNP
Întrevederea lui Dacian Cioloş cu Frans Timmermans, amânată. Aeronava TAROM a întârziat

TAGURI: dacian ciolos, vizita, bruxelles, aderare, schengen, raport, mcv, tema, abordeaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...