2019-04-19 19:40


Dacian Cioloş, întâlnire cu liderii partidelor pentru a discuta legea alegerilor locale

 |  14:12
Dacian Cioloş, întâlnire cu liderii partidelor pentru a discuta legea alegerilor locale

Premierul Dacian Cioloș se va întâlni, luni, cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta despre modificarea legii alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Discuțiile dintre prim-ministrul şi reprezentanţii partidelor vor avea loc luni dimineață, la Vila Lac.

Totodată, premierul Dacian Cioloş se va întâlni, luni după-amiază, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat duminică, pe pagina sa de Facebook, că susținerea votului în două tururi la alegerile locale ar arăta că ALDE și UNPR ''au coloană vertebrală''. Deputatul PNL a susţinut că cele două partide „ori suferă de sindromul Stockholm și nu se pot elibera, ori colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică”.

"Votul într-un singur tur favorizează partidele mari precum PNL și PSD și le defavorizează pe celelalte. Este de neînțeles de ce ALDE și UNPR, profund dezavantajate de acest sistem de vot, preferă să rămână captive intereselor electorale ale PSD. Ori suferă de sindromul Stockholm și nu se pot elibera, ori colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică. Susținerea votului în două tururi ar fi fost o bună oportunitate pentru a arăta că au coloană vertebrală. Mă îndoiesc că o vor face. Este, până la urmă, dreptul lor de a rămâne, până la eșecul electoral, PSD 2 și PSD 3", a precizat Alina Gorghiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31
Citeste si:
Alina Gorghiu: UNPR şi ALDE ori suferă de sindromul Stockholm, ori colaborează la propria dispariție din politică

TAGURI: dacian ciolos, intalnire, lider, partide, discuta, lege, alegeri, locale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG