2019-05-24 03:08


Dacian Cioloș ÎNTOARCE ARMELE: Critici de ultimă oră la adresa președintelui Iohannis

 |  20:49
Dacian Cioloș ÎNTOARCE ARMELE: Critici de ultimă oră la adresa președintelui Iohannis

Dacian Cioloș a declarat că USR-PLUS propune modificarea Constituției, în sensul în care președintele României să își asume deciziile luate, precizând că dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie să îți asumi responsabilitatea, relatează Mediafax.

Liderul PLUS a spus că în viitoarea Constituție ar trebui să fie stipulat și ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eșuează un referendum de suspendare a șefului statului. „Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Crede Parlamentul că președintele a greșit și președintele trebuie suspendat? Dar dacă pierd referendumul atunci trebuie să respecte voința poporului și să plece ei acasă. Dacă parlamentarii vor ști că există acest risc și pentru ei, dacă îl suspendă gratuit pe președinte, atunci președintele nu ar putea să spune că nu a avut ce face, iar președintele ar fi implicit responsabil pentru guvernare. Vrem un președinte implicat și responsabil, care să răspundă voințelor poporului și un guvern profesionist”, a spus Dacian Cioloș. Cioloș a mai afirmat că nu va mai fi permis persoanelor condamnate să dețină funcții în stat. „Vrem să reformăm statul. Vom începe să îl reformăm imediat cum vom ajunge la guvernare și în Parlament. Vom face o reformă constituțională profundă, care pleacă de la realitățile acestea și care să aibă în vedere și interesul social. Avem o Curte Constituțională politizată. Uitați-vă când săptămâna aceasta Dragnea și-a pus din nou oameni acolo. Vom depolitiza CCR. Vom interzice prin Constituție infractorilor să aibă acces în funcții publice. Fără penali. Trebuie să luăm demnitarilor scutul după care se ascund de justiție, trebuie să dăm posibilitatea confiscării averilor nejustificate și să întoarcem cetățenilor bunăstarea furată de corupți. Fără corupție. Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să specifice mai clar responsabilitatea guvernării”, a mai spus Cioloș. Dacian Cioloș participă la lansarea candidaților la alegerile europarlamentare, la Timișoara.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-05-12

GALERIE MEDIA


TAGURI: usr plus, dacian ciolos, critici, iohannis, dragnea, marionete
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Mai 2019

Ciolos are o fractura mare de tot in logica...pai spune cu gura lui "Liderul PLUS a spus că în viitoarea Constituție ar trebui să fie stipulat și ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eșuează un referendum de suspendare a șefului statului"........pai actuala Constituție NU PREVEDE CHESTIA ASTA...si porcii astia mafioti abia asteapta sa gaseasca nod in papura ca sa suspende presedintele,tocmai pentru ca nu au niciun fel de consecinte daca-l suspenda si pierd referendumul.Deci presedintele a evitat la limita un conflict deschis cu PSD-ul pentru ca l-ar fi suspendat imediat si puneau presedinte pe Tariceanu.Dupa care pierdeau referendumul bineinteles dar intre timp cu presedinte interimar faceau toate porcariile posibile peste noapte deoarece actuala Constituție le permite asemenea scamatorie Ciolos te credeam mai inteligent,dar se pare ca nu ai deloc un consilier sa te ajute cand iesi cu declaratii aiurite
Random imageUltimele stiri

Anunț de presă Acum 9 ore | (0)

STARBAG