2018-12-16 17:20


Dacian Cioloş: Jose Manuel Barroso, un optimist incurabil, amorezat de Europa

 |  13:32
Dacian Cioloş: Jose Manuel Barroso, un optimist incurabil, amorezat de Europa

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso este „un optimist incurabil, amorezat de Europa” prin cunoașterea ei profundă.

"O să vorbesc în calitatea și onoarea pe care am avut-o, de a fi colaboratorul lui de mai bine de patru ani. Au fost patru ani în care am învățat enorm, patru ani în care nu doar m-am atașat Europei, dar am înțeles Europa foarte bine, pentru că am avut în fruntea mesei acelor întâlniri de colegiu de comisie un optimist incurabil, amorezat de Europa, dar nu prin idealism, ci prin cunoașterea ei profundă și am avut parte, aproape săptămânal, de aceste cure de optimism european", a afirmat Dacian Cioloș, cu ocazia ceremoniei de acordare de către Universitatea de Vest Timișoara a titlului de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, transmite Agerpres.

Premierul a ţinut să-i mulţumească lui Barroso pentru încrederea pe care i-a acordat-o atunci când a fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

"Eu asta am trăit alături de el în Comisia Europeană, o succesiune de momente dificile, în care a trebuit să ia decizii foarte rapide, de multe ori împotriva convingerii venite din celelalte instituții europene care aveau putere de decizie, momente în care CE a jucat un rol de promotor al deciziilor, al soluțiilor. Multe idei care păreau nebunești au devenit realitate și au făcut ca UE să devină mai mare, geografic vorbind, decât cea din trecut, este una mai consolidată decât cea din trecut, într-un proces care nu este încă consolidat", a precizat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-29
Citeste si:
Jose Manuel Barroso: Guvernul român este pe mâini bune cu un premier precum Dacian Cioloş
Jose Manuel Barroso: Mă simt foarte aproape de România, ţară pe care o iubesc

TAGURI: dacian ciolos, jose manuel barroso, optimist, incurabil, amorezat, europa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...